Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Trafik Ekipleri Çocuklara Trafik Bilincini Aşılıyor

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü, trafik bilinci ve kültürünü oluşturmak amacıyla "Trafik Dedektifleri Projesi" kapsamında ilkokul öğrencilerine eğitim verdi.

Trafik Ekipleri Çocuklara Trafik Bilincini Aşılıyor

Trafik Ekipleri Cocuklara Trafik Bilincini Asiliyor 1
Trafik Ekipleri Çocuklara Trafik Bilincini Aşılıyor

25-31 Ekim 2023 tarihleri arasında Altıeylül, Dursunbey, Karesi, Savaştepe İlçe Jandarma Komutanlıkları sorumluluk bölgelerinde bulunan okullarda ve Balıkesir Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda toplamda 476 öğrenciye trafik güvenliği eğitimi sunuldu.

6 Okulda Aktif Eğitim

Bu eğitim programı kapsamında, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü tarafından kullanılan Mobil Trafik Eğitim Aracı, öğrencilere trafik kuralları ve güvenli sürüş hakkında önemli bilgileri aktarmak için kullanıldı. Eğitimler, ilçe jandarma komutanlıklarının sorumluluk bölgelerinde bulunan 6 ilkokulda ve Balıkesir Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda bulunan 1 ilkokulda gerçekleştirildi.

Amaç: Bilinçli Çocuk Yetiştirmek

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, “Trafik Dedektifleri Projesi”nin amacının trafik güvenliği bilincini küçük yaşlardan itibaren oluşturmak ve çocukları trafikle ilgili tehlikelere karşı bilinçli hale getirmek olduğunu belirtti. Öğrencilere trafik kuralları, yaya geçidi kullanımı, trafik işaretleri ve trafikteki tehlikeler hakkında detaylı eğitimler verilirken, öğrencilerin aktif katılımı teşvik edildi.

Haber: Elif Şahin // Trafik Ekipleri Çocuklara Trafik Bilincini Aşılıyor

Trafik Bilinci

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu