GündemEğitim

TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN TURİZM FAKÜLTESİNE ZİYARET

Türk Eğitim-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baki ve Türk Eğitim-Sen Üniversite Temsilcisi Mustafa Öğe yönetim kurulu üyeleriyle beraber Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt’u makamında ziyaret etti.

 

Samimi bir ortamda geçen ziyarette Dekan Prof.Dr. Cevdet Avcıkurt Türk Eğitim-Sen başkan ve temsilcileri ile beraber Turizm Fakülte binasını gezmişler ve fakülte hakkında bilgiler vermişlerdir.

Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt: “1975 Yılında eğitim-öğretime başlayan Fakültemiz 42 yıldır Türk turizmine kaliteli hizmet veren kişileri yetiştirmektedir. Önceleri BIOYO / BTIOYO olarak bilinen yüksekokulumuz  2013 yılında Turizm Fakültesi olmuştur. Fakültemizde 4 bölüm bulunmakta olup, bunlar Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile eğitim öğretimine devam etmektedir. Ayrıca Rekreasyon Yönetimi bölümü açık olup henüz öğrenci alınmamıştır. Fakültemiz mezunları sayısı 7000’i aşmış durumdadır. Mezunlarımızla irtibatta olarak öğrencilerin staj yeri bulunması, yaz dönemi çalışması veya mezuniyet sonrasında iş görüşmelerinin sağlanması için İstihdam ve Kariyer Günleri düzenlenmektedir. Gecen yıl fakültemizde düzenlenen İstihdam ve Kariyer günleri organizasyonuna 82 firma katılmıştır. 2018 Yılı İstihdam ve Kariyer Günleri organizasyonu 01 Mart 2018 tarihinde düzenlenecek olup, katılacak firma sayısının 100’ü aşacağını tahmin etmekteyiz. Bu organizasyon sayesinde temel sloganımız “Eğitimli İşgücü İle Eğitimli İşgücüne İhtiyacı Olan Turizm Sektörünü Buluşturuyoruz” olmaktadır. Ayrıca çok sayıda öğrencimiz yurtdışı eğitim ve staj olanaklarından yararlanmaktadır.

Fakültemizde Balıkesir ilinin 20 ilçesi sınıf dersliklerine isim olarak verilmiştir. Her bir dersliğin ilçeyi tanıtan dökümanları ve tanıtıcı bilgileri içeren materyaller ilçe belediyeleri tarafından karşılanmıştır. Böylelikle fakültemize farklı illerden veya ülkelerden gelen öğrencilere Balıkesir’in tanıtımı sağlanmıştır. Fakültemizin tanıtılması ve öğrencilerimize iş olanaklarının arttırılması amacıyla her yıl ulusal ve uluslararası turizm fuarlarına öğretim elemanları ve öğrencilerle katılım sağlanmaktadır.

Fakültemizde her beş yılda bir Mezunlar toplantısı organize etmekteyiz. 2015 yılında düzenlenen mezunları buluşturma etkinliğinde 700 aşkın mezun Balıkesir’de toplanmış ve 3 gün süren etkinlikler düzenlenmiştir. 2020 yılında düzenlenecek olan mezunlar buluşmasında 1000 kişini üzerinde katılım beklenmektedir.” dedi.

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ziyaretlerinden dolayı Türk Eğitim-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baki’ye, Türk Eğitim-Sen Üniversite Temsilcisi Mustafa Öğe’ye ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti, çalışmalarında başarılar diledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu