Gündemİlçe Haberleri

Türk Sağlık Sen ‘Ortada Hezimet Var’

Türk Sağlık Sen ‘Ortada Hezimet Var’ Balıkesir Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Musa Bilal, 7. Dönem Toplu sözleşmelerine ilişkin konuştu. Ayrıca, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının 2 yılının heba olduğunu söyledi.

 

Turk Saglik Sen Ortada Hezimet Var

 

Komu Çalışanların Beklentilerini Konu Aldı

Türk Sağlık Sen ‘Ortada Hezimet Var’ Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Bilal açıklama yaptı. Ayrıca, Kamu çalışanlarının beklentisi olan refah payının anlaşma maddelerinde olmadığına dikkat çekti. Üstelik, kira yardımı, enflasyon farkının aylık verilmesi de maddelerde yok. Böylelikle, 8 Bin 77’tlik zammın emekli maaşlarına eklenmesi ve yardımcı hizmetlilere kadro gibi konularda maddede bulunmuyor.

“Vergi dilimi %15’e sabitlenmeli”

Türk Sağlık Sen Başkanı Bilal, vergi diliminin %15’e sabitlenmesi gerektiğini hatırlattı. Ayrıca, bayram ikramiyesi, sözleşmeden kadroya geçenlere süre sınırı olmadan mazeret tayini hakkı verilmesi gibi hususların hiç birisi anlaşılan maddeler arasında yok ”dedi.

Sağlık Çalışanlarının Haklarına da Yer Verdi

Bilal, Sağlık ve sosyal hizmet kolunda da durumun farklı olmadığını belirtti. Ayrıca, Tüm sağlık çalışanlarının beklediği tek kalem maaş, taban, teşvik ve nöbet ücreti gibi tüm ödemelerin günümüz şartlarına uygun bir seviyeye yükseltilmesi şart dedi. Üstelik, “giyim yardımı gibi sosyal ödemelerin diğer kurumlar seviyesine çıkartılması gibi temel beklentileri ile ilgili hiçbir mutabakat yoktur. ”ifadesini kullandı.

“Çalışma yapılacak” gibi ucu açık muallak ifadelerle çalışanları oyalama yolunu seçmişler, günü geçiştirmenin telaşına kapılmışlardır.İmzalanan mutabakat o kadar boştur ki günümüz şartlarında ancak trajikomik olarak değerlendirilebilecek bazı ödemelerle ilgili artışları kazanım diye sunma derdine düşmüşlerdir.

“Çalışanların talepleri dikkate alınmıyor”

“Ortada kazanım yerine hezimet vardır. Bunun da sorumluları yetkili konfederasyon ve sendikadır. Çalışanların taleplerinin dikkate alınmadığı, mağduriyetlerin görüşülmediği, imza atmak için mutabakat yapılmasının dışında hiçbir kayda değer gelişmenin olmadığı bu tiyatronun sahibi onlar, kaybedeni ne yazık ki tüm çalışanlar olmuştur.”

“Dur diyecek olan yine çalışanlar”

“Türk Sağlık-Sen olarak özellikle belirtmek istiyoruz ki yetkili konfederasyon ve sendikanın bu tiyatrosuna dur diyecek olan yine çalışanların kendileridir. Yetkiyi sahibine ve ehline teslim ederek toplu sözleşmede kamu çalışanlarının sürekli kaybetmelerine bir son vermelidirler.

Temel Beklentiler Karşılanıyor Olmalı

Türk Sağlık-Sen olarak mücadelemiz tüm platformlarda, her zaman ve şartta çalışanlar adına devam edecektir. Temel beklentilerin karşılanması, kronikleşen sorunlara çözüm üretilmesi adına var gücümüzle çalışacağız. Tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını da bu mücadeleyi birlikte vermeye, ailemize katılmaya çağırıyoruz.”

 

Haber: Burak Meriç

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu