Gündem

Türkiye ile Libya enerjide işbirliğini ileri seviyeye taşıyacak

Türkiye ile Libya enerjide işbirliğini ileri seviyeye taşıyacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye ile Libya’nın birçok alandaki işbirliğini enerji alanında da ileri seviyeye taşıyacağını söyledi.

Libya Enerji ve Ekonomi Zirvesi kapsamında başkent Trablus’ta bulunan Bakan Bayraktar, AA muhabirine, Libya ziyaretini değerlendirdi.

Bayraktar, dün Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlere ilişkin, “Pençe-Kilit Harekatı kapsamında görevlerini yapmakta olan Mehmetçik’imize alçakça bir saldırı oldu ve 9 askerimiz maalesef şehit oldu. Kahraman Mehmetçik’imize Allah’tan rahmet diliyorum. Bir kez daha hem ailelerinin hem aziz milletimizin başı sağ olsun diyorum. Yaralı kardeşlerime de acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Geçen yılın son gününde Şırnak’ı ziyaret ettiğini anımsatan Bayraktar, “Gabar’da çok büyük bir petrol keşfi sonrasında bölgede şu anda petrol üretimimiz yoğun şekilde devam ediyor. Hem çalışmaları yerinde görmek için hem sondaj çalışmalarındaki mühendislerimiz, teknisyenlerimiz ve arkadaşlarımızla, Mehmetçik’imizle, güvenlik güçlerimizle bir arada olalım diye oradaydık.” diye konuştu.

Bayraktar, söz konusu bölgenin önemine dikkati çekerek, “Bizim orada bu faaliyetleri yapabilmemiz için Silahlı Kuvvetlerimizin, güvenlik güçlerimizin sınır ötesinde konuşlanması ve oraları tahkim etmesi büyük önem arz ediyor. Dün yapılan saldırı ve benzer saldırılar Türkiye’yi kendi içerisine hapsetmeye çalışan, bizim yürüttüğümüz faaliyetlerden rahatsızlık duyan kesimlerin yaptığı eylemler. Biz bunlara hiçbir zaman pabuç bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız.” değerlendirmesinde bulundu. AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu