Balıkesir Merhaba Blog YazılarıTeknoloji

Türkiye Oyun Sektörü “Unicorn”larını Yaratıyor

Türkiye'nin oyun sektörü, dünya devleriyle rekabet ederken dijital dönüşümde önemli bir rol üstleniyor. Bu sektör, Türkiye'nin ilk "unicorn"larını yaratırken, gençlerin istihdamını artırıyor ve onları sektöre çekiyor.

Türkiye Oyun Sektörü “Unicorn”larını Yaratıyor

Turkiye Oyun Sektoru Unicornlarini Yaratiyor 1
Türkiye Oyun Sektörü “Unicorn”Larını Yaratıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yerli ve milli dijital oyun uygulamalarını geliştirmek amacıyla önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu yıl da Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında oyun sektörüne destek verilerek gençlerin teknoloji alanında yetkinlik kazanmaları sağlanıyor.

Oyun ve Uygulama Akademisi Gençlere Kapılarını Açıyor

Bakanlık, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi destekleriyle “Oyun ve Uygulama Akademisi”ni hayata geçirerek gençlere çevrim içi eğitim ve etkinlikler sunuyor. Bu akademiyle dijital ekonominin büyümesine, gençlerin dijital becerilerinin gelişmesine ve istihdamın artmasına katkı sağlanıyor.

Gençlerin Yetkinlik Kazandığı Akademi

Her yıl binlerce gence teknoloji, uygulama ve oyun geliştirme alanlarında yetkinlik kazandıran akademiye binlerce başvuru yapılıyor. Akademi, bugüne kadar binlerce genci eğiterek sektöre kazandırmış ve onlara sertifikalar vermiştir.

Yeni Nesil Yazılımcı Yetiştirme Programları

Türkiye, nitelikli insan kaynağını geliştirmek için çeşitli programlar başlatmıştır. Bu programlar arasında “42 İstanbul” ve “42 Kocaeli” okulları, yazılım ve bilişim alanında yetenekli gençleri yetiştirmektedir.

Sektörün Yurt Dışına Açılması ve İhracatın Artırılması

Türkiye, bilişim, yazılım, dijital oyun ve benzeri sektörlerde ihracatı artırmak için destekler vermeyi planlamaktadır. Bu desteklerle sektörlerin uluslararası alanda rekabet gücü artırılacak ve Türkiye’nin ekonomik büyümesine katkı sağlanacaktır. Türkiye’nin oyun sektörü, gençler için yeni iş fırsatları yaratırken ülkenin ekonomik büyümesine de katkı sağlıyor. Bu sektör, Türkiye’nin teknolojik potansiyelini göstererek uluslararası alanda önemli bir konumda yer almayı hedefliyor.

Haber: AA

Türkiye Oyun Sektörü “Unicorn”larını Yaratıyor

WhatsApp’ta Sohbet Güvenliği Yenileniyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu