Gündem

Türkiye’de Hanelerin Enerji Tüketimi Belli Oldu

Türkiye'de hanelerin enerji tüketim alışkanlıklarıyla ilgili son araştırma sonuçları açıklandı.

Türkiye’de Hanelerin Enerji Tüketimi Belli Oldu

Turkiyede Hanelerin Enerji Tuketimi Belli Oldu 1
Türkiye’De Hanelerin Enerji Tüketimi Belli Oldu

Hanelere Yönelik Araştırma Yapıldı

2022 yılında hanelerin toplam nihai enerji tüketimi 1 milyon 287 bin 738 olarak kaydedildi. Bu tüketimde doğal gazın %48,3’lük payıyla en önde olduğu görüldü. Doğal gazı %17,1’lik payıyla elektrik izledi ve kömür ise %14,3’lük payla üçüncü sırada yer aldı.

%65,3’ü Isıtma Amaçlı Kullanıldı

Araştırmaya göre, hanelerde tüketilen enerjinin büyük bir kısmı, %65,3’ü ısıtma amaçlı kullanıldı. Bunun yanı sıra, aydınlatma ve elektrikli ev aletleri kullanımı %14,1 ile ikinci sıraya yerleşirken, su ısıtma ise %11,9’luk payıyla üçüncü sırada geldi. Pişirme amaçlı tüketim %7,7 olarak kaydedilirken, alan soğutma ve diğer amaçlı tüketimlerin payı %0,9 oldu.

Doğal Gazın En Çok Hangi Alanlarda Kullanıldığı Belirlendi

Doğal gazın en çok alan ısıtma, su ısıtma ve yemek pişirmede kullanıldığı belirlendi. Doğal gazın alan ısıtma alanında %56,4’lük bir paya sahip olduğu görülürken, su ısıtma ve pişirmedeki payları sırasıyla %58,8 ve %57,5 olarak belirlendi. Öte yandan, elektriğin aydınlatma ve elektrikli ev aletleri kullanımında %82,4’lük bir paya sahip olduğu kaydedildi. Elektrik ayrıca alan soğutma ve su ısıtma alanlarında da kullanıldı; bu alanlardaki payı %5,4 olarak belirlendi.

Haber: Bülten

Nükleer Füzyon Yoluyla Üretilen Enerjide Dünya Rekoru

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu