GündemBalıkesir Merhaba Blog YazılarıYaşam

Twitter ve Bluesky Rekabeti Kızışıyor

Musk üzgün: Twitter kurucusunun yeni uygulaması listeleri altüst etti. Twitter ve Bluesky Rekabeti Kızışıyor!

Twitter Ve Bluesky Rekabeti Kızışıyor

Twitter rakibi Bluesky ilk haftadan indirme rekoru kırdı. Beta aşamasındaki Bluesky, kısa sürede 250 bin indirmeyi geçti.

Twitter ve Bluesky rekabeti kızışıyor

Jack Dorsey, geçtiğimiz ay Twitter benzeri yeni uygulamasını kullanıma açtı. Davetiye koduyla giriş yapılabilen Bluesky, iPhone’da dikkat çeken bir indirme sayısına ulaştı. Uygulama analiz firmalarının son raporu, Bluesky’in 245 binden fazla iPhone kullanıcısı tarafından indirildiğini gösterdi.

Uygulama için ayrıca yakın zamanda bir Android sürümü duyurmuştur. Bekleme listesindeki kullanıcılar, beta sürümünü test etmeye başladı. Ancak Android tarafındaki indirme sayısı belirsizliğini koruyor.

2019 yılında Dorsey tarafından geliştirilmeye başlanan Bluesky, Twitter benzeri bir arayüz sunuyor. Ayrıca doğrudan mesajlaşma gibi sosyal medyanın temel özelliklerini içermeyen platform, “sosyal medya için merkezi olmayan bir standart” olarak lanse edilmiştir.

Bluesky’ın kullanıcıların etkileşim şekline göre geliştirileceği bildirildi. 300 karakterlik gönderilere ve yanıtlara, fotoğrafların ve metinlerin yeniden paylaşılmasına (retweet) ve doğrudan paylaşılmasına izin veriyor.

Twitter Ve Bluesky Rekabeti Kızışıyor

Bluesky ve Twitter arasındaki en önemli farklardan biri, kullanıcılara karşı daha açık bir yaklaşım sergilemesi. Bununla birlikte Elon Musk’ın son zamanlardaki tartışmalı kararları da Twitter’a olan güveni kırdı. Bluesky ise hala beta aşamasında olmasına rağmen önemli bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor.

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu