Gündem

Üç Organize Suç Örgütü Çökertildi

Gerçekleştirilen "Kafes-46" operasyonu, üç ayrı organize suç örgütünü çökertti ve 47 şüpheliyi yakaladı.

Üç Organize Suç Örgütü Çökertildi

Uc Organize Suc Orgutu Cokertildi 1
Üç Organize Suç Örgütü Çökertildi

Ali Yerlikaya Duyurdu

Bursa’da gerçekleştirilen “Kafes-46” operasyonu, üç ayrı organize suç örgütünü çökertti ve 47 şüpheliyi yakaladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların detaylarını sosyal medya hesabından duyurdu. Operasyonlarda elebaşılığını Bülent Çetkin’in yaptığı bir örgüt, Osman Deliçay’ın liderliğindeki bir örgüt ve yurtdışına firar eden Muhammet Tayyar Türkeş’in yönettiği üç ayrı organize suç örgütü hedef alındı.

47 Şüpheli Yakalandı

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda 2 örgüt elebaşının da aralarında bulunduğu 47 şüphelinin yakalandığını belirtirken, halkın desteğiyle organize suç örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, örgütlerin resmi yollardan işletmelere ortak olup, tehdit ve şiddet yoluyla haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

Bir Çok Suç Aleti Ele Geçti

Operasyonlarda ele geçirilen 15 ruhsatsız tabanca, 2 otomatik tüfek ve 1 suikast kalem tabanca gibi silahlarla birlikte çok sayıda çelik yeleğe el konuldu. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı da operasyonlarla ilgili açıklama yaparak, 55 şüphelinin yakalandığını ve adli işlemlerin devam ettiğini belirtti. Diğer suç örgütü lideri Muhammet Tayyar Türkeş dahil olmak üzere 8 şüphelinin halen arandığı ifade edildi. Ayrıca, yapılan aramalarda 15 adet tabanca, 13 adet av tüfeği, çelik yelek ve para gibi delillerin ele geçirildiği bildirildi.

Haber: İHA

Üç Organize Suç Örgütü Çökertildi

Emniyet 6 Aranan Şahsı Yakaladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu