Ekonomi

Ucuz Sanılan Market Pahalı Fiyatlarıyla Gündem Olmaya Devam Ediyor

Ucuz olduğu sanılan Tarım Kredi marketleri pahalı fiyatlarıyla gündem olmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Tarım Kredi’nin çay, deterjan, zeytin ve kahveyi zincir marketlere göre daha pahalıya sattığı ortaya çıktı. Ardından, Tarım Kredi’nin bu kez de sudaki fiyat farkı göze çarptı. Zincir marketlerde 4.95 TL’ye satılan yarım litrelik suyun Tarım Kredi’de 5.90 TL olduğunun tespiti gerçekleşti.

Fiyatlar Uçtu Gitti

Tarım Kredi marketlerindeki fiyatların zincir marketlere göre daha pahalı olduğu ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde zincir marketlerde çay, 70 liradan satılıyordu. Bu fiyat, Tarım Kredi’de 79,90’dan, 119 liradan satılan toz makine deterjanının 129,90 liradan satışta olduğu ortaya çıktı. Dahası, 35 liradan satılan zeytinin 59,50 liradan, 26 liradan satılan kahvenin 33,90 liradan satılması gündem oldu.  Şimdi de su fiyatlarındaki farklılık göze çarptı. Bir zincir markette 4,95 TL olan yarım litrelik içme suyunun Tarım Kredi marketlerinde 5,90 TL’ye satıldığı görüldü. 1 TL’lik fiyat farkı vatandaşların tepkisini çekti.

Ucuz Sanilan Market Pahali Fiyatlariyla Gundem Olmaya Devam Ediyor 1

Fiyatlar Yerel Ve Zincir Marketleri Solladı

İlk şubesini Mart 2017’de açan Kooperatif marketler tüketicilere yaygın bir ağ ile hizmet sunabilmek ve uygun alışveriş sunma amacıyla yurt genelinde şube sayısını artırmayı hedefliyor. Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde bulunan ürünlerin daha ucuz olmasını vatandaşlar biliyor. Son zamanlarda tersi yönünde bir hal aldı. Özellikle söz konusu şubelerde bazı temel gıda ürünlerindeki fiyatlar, hem yerel hem de zincir marketlerde bulunan bazı ürünlerin fiyatlarını solladı.

Ucuz Sanilan Market Pahali Fiyatlariyla Gundem Olmaya Devam Ediyor 2

1 TL’lik Fiyat Farkı Dikkat Çekti

İstanbul’da ucuz alışveriş için kurulan Tarım Kredi kooperatifleri marketlerinde içme suyu daha pahalı. İstanbul Bahçelievler’de bulunan bir zincir markette 4,95 TL olan yarım litrelik içme suyunun aynı markayla Tarım Kredi Kooperatif markette 5,90 TL’ye satıldığı görüldü. Aynı markanın ürünü olan su fiyatındaki 1 TL’ye yakın fiyat farkına vatandaşlar tepki göstererek incelenmesi gerektiğini söyledi. Aynı cadde üzerinde bulunan farklı bir markaya ait en ucuz 0,5 litrelik su ise bir başka zincir markette 2,25 TL’den satılıyor.

Ucuz Sanilan Market Pahali Fiyatlariyla Gundem Olmaya Devam Ediyor 3

“Bu Durum Denetlenmeli”

Metin Gülşen isimli vatandaş, açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, “Bazı marketlerde su 6 lirayken, bazı marketlerde 3 liradan satılıyor. Ben bazı marketlerde 1,5 litrelik suyu 7 liraya alırken, bazı marketlerde 0,5 litre olan su 6 liraya satılıyor. Aynı marka olmasına rağmen marketlere göre fiyat farkları çok fazla. Bu durumun denetlenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Muzaffer Ulutekin de, açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada ,ise bazı marketlerde küçük suyun 3 liradan satıldığını, bazı marketlerde ise 5 liraya satıldığını söyledi. İHA’nın edindiği bilgiye göre, bir başka vatandaş Ozan Karakaya, “Az önce Tarım Kredi marketinden 5,90 liraya aldığım suyu, aynı marka olmasına rağmen başka bir markette 4 veya 3 liradan satıldığını gördüm” dedi.

Bakan Bolat Açıklama Yaptı: “Marketlerde Büyük İndirim Kampanyası Olacak”//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu