GündemTürkiye Gündemi

Uludağ Elektrik’ten Farkındalık Hareketi

Uludağ Elektrik’ten Farkındalık Hareketi .Çevre Haftası kapsamında bir dizi etkinlik oldu

 

Uludag Elektrikten Farkindalik Hareketi 1

Uludağ Elektrik’ten Farkındalık Hareketi .Çevre Haftası kapsamında bir dizi etkinlik oldu. Bunula beraber Uludağ Elektrik, doğanın korunması ve iyi  bir dünya için çalışmalarına devam etti. Ayrıca şirket 5 milyon kişiye hizmet veriyor. Bununla birlikte karbon ayak izini azaltmak ve iklim değişikliğiyle mücadele içinde.  Ayrıca yeşil enerji kullanımı ve sıfır karbon uygulamalarının teşvik edilmesi noktasında faaliyetlerini sürdüren bir şirket.

Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Amaç Ortaklığı

Çevre Haftası kapsamında  sürdürülebilen dünya hareketini tüm yıla yaymak hedefler arasında. Ayrıca Uludağ Elektrik, enerjinin temiz kaynaklardan temin edildiğini gösteren YEK-G Belgelerini paydaşlarına ulaştırdı. Şirket, Osmangazi Belediyesi ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bursa Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü destekleriyle oldu. Türkiye Çevre Haftası kutlaması kapsamında  YEK-G sistemine farkındalık kazandı.

Uludag Elektrikten Farkindalik Hareketi 2

Etkinlikte kurumlara YEK-G Belgelerini Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac takdim etti. Yenilebilen kaynaklar çevre için çok önemli. Organizasyonda Çocuklar  enerji kaynakları temalı kitaplar aldı.  Bununla birlikte temiz enerji kaynaklarıyla çalışan teknolojileri görebilmeleri ve gelecek için bu kaynakların ne kadar önemli olduğunun bilincine varmalarını da gerçekkeştirdi.

Ali Erman Aytac, evre Haftası kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmalara dönük görüşlerini iletti.  “Dünya üzerinde yaşanan savaşlar ve enerji tedarik zincirindeki aksamalar temiz enerji kaynaklarına ilgiyi  artırdı. Ayrıca yerli ve milli kaynakların enerji arz güvenliği açısından kritik önem taşıdığı günümüzde bizler de  YEK-G mekanizması hakkında hem paydaşlarımızı bilinç kazanması önemli. Karbon emisyonlarını azaltmak adına bu kaynakların tercih edilebileceğini göstermiş olduk. YEK-G sistemin amacı elektrik üretim ve tüketiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını yaymak. Tüm paydaşlarımızın enerjisini yenilenebilen kaynaklardan temin etmek.  Sürdürülebilen bir dünya için amaç ortaklığı yapmış olduk. Sürdürülebilen kalkınma hedeflerine katkı koyan projeleri devreye alan bir şirket olarak her sosyal projemizde enerji verimliliği ve tasarrufunu, temiz kaynakların önemini vurguluyoruz. Çalışmalarımızda doğal kaynakları koruyarak, bugünü ve yarını daha iyi kılmak için hareket ettik” dedi.

İklim Değişikliğiyle Mücadeleye Farkındalık

Şirket, UNDP  iklim değişikliğiyle mücadelede farkındalık yarattı. Özellikle öğrencilerin Türkiye’nin sıfır karbon hedefleri doğrultusunda bilgilendirici içerikler üretti.  İklim değişikliği ile ilgili dikkat çekici dijital tasarımların üretimlerde yapıldı.,120 üniversite öğrencisi ise sıfır karbon eğitimi  aldı. Doğa dostu uygulamaları müşterileriyle paylaşan Uludağ Elektrik, enerji yoğunluğunun azaltılması ve iklim değişikliğiyle mücadele üzerine çalışmalarını gelecek yıllarda da devam ettirecek.

Kamil Akyürek

Daha Fazlası İçin Tıklayın 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu