İlçe Haberleri

Umre Kafilesi Balıkesir’den Yola Çıktı

Umre Kafilesi Balıkesir’den Yola Çıktı, Balıkesir’den Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile umre kafileleri, İl Müftülüğü önünde ve Koca Seyit Havalimanı’nda düzenlenen uğurlama programlarıyla Kutsal Beldelere uğurlandı.

 

Umre Kafilesi Balıkesir’den Yola ÇıktıUmre 1

Vatandaşlar umre yolculuğu için yola çıktı. Balıkesir’in Koca Seyit Havalima’nından yola çıkan yolcular umre görevlerini yerine getirecekler.

Umre ile ilgili Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç ; ‘’ Müslümanların Kâbe’yi hac mevsimi dışında ziyaret etmelerine diyoruz. Umre ziyaret denmektir. Fıkhî tanımı, hac gibi bir zamana bağlı olmadan ihrama girerek Kâbe’yi tavaf, sa’y etmek, tıraş oluyorlar’’ diye bilgi verdi.

Ayrıca Sındırgı ilçesinden de umre ve hacı adayları yola çıkacak.

Umre Blk

Hac Kayıtları da Bugün Başladı

Kaydı yenilenen ve ön kayıt yaptıran 2 milyon 473 bin 65 kişinin katıldığı hac kuraları çekildi. Kura çekiminin sonuçları saat 21.00’den itibaren e-Devlet üzerinden öğrenilebilecek.

“Kesin kayıtlar 6-24 Kasım tarihleri arasında olacak”

Hac kesin kayıtlarının 6-24 Kasım arasında gerçekleştirileceğini hatırlatan Erbaş, her ilde ve her bir hac konaklama türünde Diyanet İşleri Başkanlığının yüzde 60, acentelerin yüzde 40 oranını geçmemek üzere kayıt yapabileceğini anlattı.

Özel haber: Muhammed Can Akyürek

Kayıt olmak için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu