Gündem

UNUTMADIK…

Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Allahuekber Dağları’nda 104 yıl önce şehit olan 60 bin Mehmetçik, Balıkesir’de düzenlenen etkinliklerle anıldı. Binlerce Balıkesirli kar altında şehitleri için yürüdü.

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen program ile Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Allahuekber Dağları’nda 104 yıl önce şehit olan 60 bin Mehmetçik anıldı. Anma etkinlikleri sabah namazının ardından Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlerken, Sarıkamış Şehitleri Yürüyüşü düzenlendi. Zağnos Paşa Camisi önünden başlayan yürüyüşe Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı ve 9’uncu Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, BAÜN Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, ilçe kaymakamları, protokol, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Askerlerin kortejin önünde Türk bayrağı taşıdığı yürüyüşe katılanlar, yoğun kar yağışı altında mehteran eşliğinde Zağnospaşa, Anafartalar ve Kızılay caddelerinden yürüyerek Kurtdereli Spor Salonu Bahçesi’ne geldi.

001

‘MEHMETÇİĞİN ÖLÜMSÜZ DESTANIDIR’
Kurtdereli Spor Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programında mevlit okutuldu. Programda konuşan Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Sarıkamış Harekatı’nın Mehmetçiğn ölümsüz destanı olduğunu söyledi. Enver Paşa’nın Sarıkamış Harekatı ile bir risk aldığını ancak bu riskin karşılık bulmadığını söyleyen Arıcıoğlu, “Eğer sonuç alınsaydı, sadece Türk tarihinin değil dünya tarihinin akışını değiştirecek bir zafer olacaktı. Sarıkamış Harekatı, düşmanın silahı yerine, gökten kurşun olup yağan karın ve bir bıçak kadar keskin ayazın dağladığı, sinelerini vatana siper eden, sevdikleri yerine soğuk vatan toprağına sarılıp kefen olarak karlara bürünen Mehmetçiğimizin unutulmaz kahramanlık destanıdır. Allahuekber Dağları’nın -40 dereceyi bulan soğuğunda donarak şehadete yürüyen Mehmetçikler, bu toprakların nasıl vatan olduğunu gösteren ölümsüz bir destanın yiğitleri olarak tarihteki yerlerini aldılar. Kefenleri kar olan şehitlerimizin Türk milletinin gönlündeki yeri her zaman derin olup, emanet ettikleri miras en kıymetlimiz olarak sonsuza dek korunmaya devam edecektir” diye konuştu.
Şirlerin okunmasıyla devam eden etkinlik duaların okunması ve lokma- ayran ikramıyla sona erdi.

 

49686172 239377870290574 3517627775051628544 N

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu