Dünyadan Haberler

Uzayda Geçirdiği 1.110 Gün İle Rekor Kırdı

Rus kozmonot Oleg Kononenko, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda geçirdiği 1.110 günle dünya rekorunu kırdı.

Uzayda Geçirdiği 1.110 Gün İle Rekor Kırdı

Rus kozmonot Oleg Kononenko, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda geçirdiği 1.110 günle dünya rekorunu kırdı. Eylül ayında Dünya’ya dönmesi beklenen Kononenko, 59 yaşında ve Roscosmos’un komutanı olarak uzun süreli uzay görevini başarıyla tamamladı.

Daha önceki rekoru elinde bulunduran Gennady Padalka’yı geride bırakan Kononenko, uzayda geçirdiği süre boyunca iletişimi sürdürebilmek adına görüntülü arama ve mesajlaşmayı kullandı. Bu noktada ifadelerinde; alesiyle geçirdiği zamanı kaçırdığını ve çocuklarının babasız büyüdüğünü fark ettiğini belirtti.

Uzayda Geçirdiği 1.110 Gün İle Rekor Kırdı

Kononenko’nun uzay kariyeri mühendis olarak başlamış ve ISS programı için seçilen gruba katıldıktan sonra kozmonot olarak eğitim aldı. İlk uzay uçuşunu 2008 yılında gerçekleştiren kozmonot, uzayda fiziksel etkilerle başa çıkmak için düzenli olarak egzersiz yaptı ve ağırlıksızlığın etkilerini minimumda hissettiğini belirtti.

Uluslararası Uzay İstasyonu, Washington ve Moskova’nın işbirliği içinde sürdürdüğü uluslararası bir proje olup, uzaydaki insanların uzun süreli yaşam koşullarını değerlendirmek ve uzay bilimine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteriyor. Kononenko’nun rekoru, uzaydaki insanların yaşam şartları ve uzun süreli görevlerin geleceği hakkında önemli bir bilgi kaynağı olarak kabul ediliyor.

Uzayda Geçirdiği 1.110 Gün İle Rekor Kırdı

 

Haber: Bülten

Uzaya Gönderilecek Olan Kargonun İçinde Ne Var?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu