Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Vali Şıldak a Polis Haftası Ziyareti

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 178’inci yıl dönümüdür. Bununla birlikte Polis Haftası dolayısıyla İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve beraberindeki heyet Vali Hasan Şıldak’ı ziyaret etti. …Vali Şıldak a Polis Haftası Ziyareti….

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Şıldak, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için fedakârca görev yapan Türk Polis Teşkilatı’nın 178’inci kuruluş yıldönümünü ve Polis Haftasını kutladı.

 

Polis 1

Vali Şıldak, özverili görev bilinciyle vatandaşın huzur ve güvenini temin eden emniyet teşkilatının asayişten trafiğe, terörle mücadeleden bağımlılıkla mücadeleye kadar bir çok alanda başarılı  çalışmalara imza attığını dile getirdi.

….Vali Şıldak a Polis Haftası Ziyareti….

 

 

Polis, halkın emniyetini sağlamak ve ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğe sahiptir. Anayasal düzenine ve genel güvenliğine dair önleyici ve koruyucu tedbirler almak üzere görev yapan kamusal hizmet birimidir. Polis birimleri amaç ve sorumluluklarını gerçekleştirmek üzere bilgi toplar, değerlendirir. Bunun yanında yetkili mercilere veya kullanma alanlarına ulaştırır. Ayrıca devletin istihbarat kuruluşlarıyla işbirliği yapar. İç güvenlik, dış güvenlik, millî güvenlikkamu güvenliği‘ nde önemli rol oynamaktadırlar.

Tüm ülkelerde polis kuvvetlerine veya polise benzer yetkiler ile donatılmış diğer güvenlik birimlerine rastlar. Birimine bağlı olarak polisler üniformalı veya sivil kıyafetli vardır. Görevin türüne göre, tabanca gibi hafif silahları veya ağır askeri silahları kullanma yetkisine sahiptir.

 

 

 

 

Haber: Güler Yaşar

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu