Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Vali Ustaoğlu Dünya Yaşlılar Günü’nde Yaşlılara Vefa Borcumuzu Hatırlattı

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak büyüklerimizin sağlık, sosyal hayat, ve barınma sorunlarına çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Vali Ustaoğlu Dünya Yaşlılar Günü’nde Yaşlılara Vefa Borcumuzu Hatırlattı

Vali Ustaoglu Dunya Yaslilar Gununde Yaslilara Vefa Borcumuzu Hatirlatti 1

Her yıl 1 Ekim’de kutlanan bu özel günün, yaşlıların yaşam kalitesini artırmak ve onlara destek olmak amacıyla önemli bir fırsat sunduğuna dikkat çeken Vali Ustaoğlu, yaşlıların toplum için taşıdığı önemi vurguladı.

“Yaşlılar geleceğe bizi hazırlayan köprülerdir”

Vali Ustaoğlu’nun mesajında, ileri yaşta olan ve bakıma muhtaç durumda bulunan yaşlıların bedensel ve ruhsal bakımdan sevgi ve ilgiye en çok ihtiyaç duydukları dönemde destek olmanın, milletimizin sahip olduğu en önemli hasletlerden biri olduğuna değindi. Yaşlıların deneyimli ve saygın kişiler olarak aileyi bir arada tuttuğunu, geçmişten aldıkları manevi ve kültürel değerleri yarınlara taşıdıklarını ifade etti. Vali Ustaoğlu, onların toplumu geleceğe hazırlayan köprüler olduğunu belirtti. // Vali Ustaoğlu Dünya Yaşlılar Günü’nde Yaşlılara Vefa Borcumuzu Hatırlattı

“Yaşlılara saygı göstermek ve ihtiyaçlarını karşılamak başlıca görevlerimiz”

Vali Ustaoğlu, mesajında yaşlıların, kendi ayakları üzerinde durmayı ve kimseye muhtaç olmamayı önemsediğine dikkat çekti. Ailevi ve kültürel değerlerimizin vefa ve sorumluluk bilinciyle yaşlılara saygı göstermek ve ihtiyaçlarını karşılamak başlıca görevlerimizden biri olduğunu vurguladı.

Vali Ustaoglu Dunya Yaslilar Gununde Yaslilara Vefa Borcumuzu Hatirlatti 2
Vali Ustaoğlu Dünya Yaşlılar Günü’Nde Yaşlılara Vefa Borcumuzu Hatırlattı

Vali Ustaoğlu Bakım Evlerinin Önemine Vurgu Yaptı

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de yaşlı nüfusunun giderek arttığını belirten Vali Ustaoğlu, bu durumun yaşlılara yönelik sosyal hizmetlerin önemini daha da artırdığını ifade etti. Kimsesiz ve yakını olmayan yaşlıların devletin himayesinde bulunan huzurevleri ve yaşlı bakım evlerinde korunduğunu, sağlık sorunlarına yakın ilgi gösterildiğini ve ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını iletti.

“Yaşlılar Günü’nü kutluyor, sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum”

Vali Ustaoğlu, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Bu duygu ve düşüncelerle, yaşlı büyüklerimizin bilgi ve tecrübeleriyle hayat mücadelemizde bize rehberlik ettiği kıymetli günleri olan Yaşlılar Günü’nü kutluyor, sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.”

Haber: Elif Şahin

İlginizi çekebilir; Vali Ustaoğlu Ayvalık’ta

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu