Balıkesir Merhaba Blog YazılarıDünyadan HaberlerTeknolojiYaşam

Veri Hırsızlığından Dava Açtı!

ChatGPT yasaklanır mı? ‘Veri hırsızlığından’ dava açtı!

 

Veri Hırsızlığından Dava Açıldı

Veri Hırsızlığından Dava Açtı! Yeni bir dava ile OpenAI için hırsızlık suçlaması gerçekleşti. Şirketin, internetteki verileri kullanarak ChatGPT’den para kazandığı ifadeleri yer aldı.

ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI için yeni bir dava açtı. Microsoft da sanık olarak yer aldı. OpenAI’nin yapay zekasını eğitmek için “çalıntı veri” kullandığını iddia ediyor. Şirketin ChatGPT 3.5, ChatGPT 4, DALL-E ve VALL-E gibi modelleri ücretsiz veriler ile geliştirerek para kazandığı ortaya çıktı.

OpenAI için “verilerimiz ücretsiz kullanıldı” davası

Davacılar, çocuklar dahil olmak üzere dünya çapındaki her yaştan milyonlarca kişiye ait bilgilerin yapay zekayı eğitmek için kullanıldığını belirtti. Bunun yanında platformlarda yazılmakta olan yorumların ve mesajların ChatGPT’ye insan dilini öğretildiği ifadelerine yer verildi.

Davayla ilgili olarak OpenAI’dan herhangi bir açıklama gelmedi. Ancak şirketin karıştığı ilk suçlama bu değil. Daha önce ChatGPT’nin bir kişi hakkında yanlış bilgi üretmesiyle nedeniyle dava açılmıştı. Avustralya’da görülen davaya göre ChatGPT, yanlış bilgi üreterek Belediye Başkanın hapse atıldığını söyledi. Ancak bu durum gerçek değil.

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

Referans: shiftdelete.net

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu