GündemTeknoloji

Whatsapp’a İki Kritik Güncelleme

Meta’nın popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yakın zamanda heyecan verici yeni bir özellik ile kullanıcılarının karşısına çıkacak. Ayrıca video uygulamalarıyla, ekran paylaşma özelliği devreye girecek.

 

Whatsapp’a İki Kritik Güncelleme… Yeni özelliğin duyurusu, Meta CEO’su Mark Zuckerberg’den geldi. Devamında, uygulamanın yeteneklerinde büyük bir sıçramanın sinyalini verdi. WhatsApp’ın HD fotoğraf paylaşımı, fotoğrafları en iyi kalitede gönderip almaya olanak tanıyacak. Dahası, pikselleşmiş fotoğraflar tarihe karışacak.

Whatsapp'A Güncelleme: Hd Fotoğraf Ve Ekran Paylaşma

Veri Kullanımı Nasıl Olacak?

Daha büyük görüntülerle birlikte daha fazla veri ve bellek kullanımı ihtiyacı doğar. Ancak, WhatsApp bu konuda kullanıcıların endişelerini giderdi. Meta CEO, uygulamanın gönderimi olan her görüntü için varsayılan seçilecek. Devamında, “Standart” bir kalite ayarına sahip olduğu ve verimli veri kullanımına öncelik olduğunu açıkladı.

Whatsapp'A Güncelleme: Hd Fotoğraf Ve Ekran Paylaşma

Tam HD deneyimini için kullanıcılar, mesajlarına fotoğraf eklerken ekranın üst kısmındaki “HD” seçeneğinde değiştirme yapacak. Uygulama, düşük bant genişliğine sahip alıcılar için standart kalitede görüntüler alma seçeneği sunuyor. Dahası, veri darboğazlarını önleyeceğini duyurdu. Böylece, uygulama aynı zamanda “Ekran Paylaşımı” adıyla çığır açıcı bir özellik de beraberinde getirecek.

Whatsapp'A Güncelleme: Hd Fotoğraf Ve Ekran Paylaşma

Ayrıca bu ekleme, belgeler üzerinde çalışırken, fotoğraflara göz atarken, bir gezi planlarken veya teknik destek sağlarken, aramalar sırasında ekranın canlı görüntüsünü paylaşmaya olanak tanıyacak.  Bu, WhatsApp’ı Zoom ve Google Meet gibi popüler video uygulamalarıyla uyumlu hale getiriyor. Son olarak, etkileşimleri daha dinamik ve ilgi çekici hale getiren bir özelliktir.

Zoom; Akıllı telefon ya da tablet gibi mobil cihazlar, laptop ya da pc gibi masaüstü cihazlar, telefonlar ve oda sistemleri arasında videolu görüşme imkânı kuran bir sistemdir. Sadece video değil aynı zamanda sesli konferans, telefon sistemi, sohbet ve web seminerleri hizmeti de sunar.

Google Meet; Google, kurumsal kalitede video konferans olanağı ile herkese erişim sunuyor. Artık Google Hesabı olan herkes 100 katılımcılık hacme sahip online toplantılar oluşturuyor. Ayrıca, her bir oturumda 60 dakikaya kadar görüşme yapmak mümkün.

..Whatsapp‘a İki Kritik Güncelleme…

Haber: Alper Çobanoğlu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu