Köşe YazılarıBedia Uçak

Yağışlı Havalarda Ne Yapabiliriz?

Hava durumu, ruh halinizi de etkiliyor. Cama vuran yağmur damlalarının arasında şemsiyenizi alıp yürüyüşe çıkabileceğiniz gibi evde keyifle yapabileceğiniz aktivitelerde var. Bugün gelin bunlar neler onlara bakalım.

 

Yağışlı Havalarda Ne Yapabiliriz?… Can sıkıntısı haline hiçbirşey yapmak içimizden gelmez. Bu durum yağışlı havalarda da genellikle böyledir. Güneşli günlerde kendimizi dışarıya atma isteği gibi yağmurlu günlerde de eve kapanma isteği olur. Sıkılınca yapılacak şeyler de genellikle yağışlı havalarda ne yapsam düşüncesi ile ortaya çıkar.

Elbette yağışlı havalardan hoşlanan, yağmur ya da kar yağdığında güneşli günlerde olduğundan daha mutlu olanlarınız da var. Tıpkı benim gibi ancak ben bugün kasvetli günlerde canı sıkılanlar için bir dizi keyifli aktivite derledik. Listemizdeki eğlenceli aktivitelerle modunuzu yükseltir, yağışlı havaların da güzel yanları olduğunu keşfedebilirsiniz. İşte en depresif günlerde dahi sıkılınca yapılacak bazı şeyler

Hava durumu, ruh halinizi belirlemede tahmin ettiğinizden çok daha etkili. Dolayısıyla sıkılınca yapılacak şeyler de genellikle yağışlı havalarda aklınıza düşer. Bir düşünün; güneşli havalarda içiniz içinize sığmazken yağışlı günlerde biraz daha depresif bir hale bürünmüyor musunuz? Yağmurdan veya kardan korunmak için de kendinizi kapalı alanlara hapsetmek durumunda kalınca da doğal olarak sıkılıyor ve sıkıntıyı geçirecek aktiviteler arıyorsunuz.

Elbette yağışlı havalardan hoşlanan, yağmur ya da kar yağdığında güneşli günlerde olduğundan daha mutlu olanlarınız da vardır. Ancak biz bugün kasvetli günlerde canı sıkılanlar için bir dizi keyifli aktivite derledik. Listemizdeki eğlenceli aktivitelerle modunuzu yükseltebilir, yağışlı havaların da güzel yanları olduğunu keşfedebilirsiniz. İşte en depresif günlerde dahi sıkılınca yapılacak 10 şey…

Yağmurlu ve Karlı Günlerde Sıkılınca Yapılacak Şeyler

Güneş ışığını alamadığınızda bir çiçek gibi solmaya başladığınızı hissediyor, hiçbir şey için kendinizde güç bulamıyorsanız size birbirinden keyifli 10 farklı önerimiz var. Üstelik sizin için listelediğimiz önerilerimizi dikkate aldığınızda artık yağışlı havaların da gayet keyifli olabileceğini düşünmeye başlayacağınızdan eminiz.

Kapalı alanlardan çıkılamayan, karanlık ve yağışlı günler; aslında kendinize zaman ayırabilmeniz için oldukça iyi bir fırsat olur. Yeter ki siz bir aktiviteye karar verin, gerisi düşündüğünüzden çok daha eğlenceli olacak. O halde dilerseniz daha fazla içiniz sıkılmadan yağışlı zamanları güzel bir şekilde değerlendirmenizi sağlayacak, sıkılınca yapılacak şeyler listemizi birlikte inceleyelim.

Yıllardır kullanmadığınız, yüzüne bile bakmadığınız eşyaların kapladığı alanı boşaltmak için yağışlı günlerden daha ideal bir zaman dilimi olamaz herhalde. Bu doğrultuda eski cep telefonları, artık giymediğiniz kıyafetler, kullanılmayan aksesuarlar, yazmayan kalemler ve bir daha gün yüzüne çıkarmayı düşünmediğiniz çantalar gibi fazlalıkları bir bir temizlemek için kollarınızı sıvayabilirsiniz.

Halihazırda işinize yarayan, kullandığınız eşyaları ise yerlerine düzenli bir şekilde yerleştirerek evinizi daha sade ve fonksiyonel hale de getirebilirsiniz. Peki bu fazlalıkları ayıkladıktan sonra çöpe mi atacaksınız? Eğer birilerinin işine yarayabileceğini düşündüğünüz, hala kullanılabilir eşyalarınız varsa, bunları ikinci el alışverişi olan mağazalara götürebilir. Veya internet üzerinden satarak ek bir gelir elde etme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Bakım Yaparak Kendinizi Şımartın

Eğer evdeyseniz ve kapalı bir havada zamanı nasıl değerlendirebileceğinize karar veremiyorsanız, kendinize rahatlatıcı bir kişisel bakım seansı uygulayarak SPA hizmetini evinize getirebilirsiniz. Genellikle otellerde veya SPA merkezlerinde rastlanan buhar banyosu, peeling gibi uygulamaları siz de evinizde SPA atmosferi oluşturarak gerçekleştirerek gününüzü güzelleştirme imkanı bulabilirsiniz.

Yeni Bir Diziye Başlayın

İzlemek isteyip de bir türlü zaman bulamadığınız veya arkadaşlarınızın tavsiye ettiği bir diziye başlamanın şimdi tam zamanı! Hatta isterseniz sezon sezon dahi izleyip tüm diziyi bitirerek günün tadını çıkarabilirsiniz. Hem de bir dizinin senaryosundan hoşlanmadığınızda farklı dizilere göz atarak diziler hakkında biraz daha fikir sahibi de olabilirsiniz.

Ayrıca yabancı diziler sayesinde yabancı dilinizi geliştirme şansı da bulabilirsiniz. Öte yandan daha sonra bir arkadaş buluşmasında dizilerin kritiklerini yaparak hep beraber eğlenebilmeniz de söz konusu olacaktır.

Online Alışveriş Yapın

Online alışveriş veya elektronik ticaret, bildiğiniz üzere ihtiyaçları karşılamanın en kolay yolu. Hem de bilgisayarınız veya telefonunuz üzerinden internette binbir çeşit ürünü inceleyip dilediğiniz gibi alışveriş yapabilme keyfi, yalnızca güneşli günlere mahsus değil. Hatta uzun zamandır almayı planladığınız, fakat mağaza gezmek için fırsat bulamadığınız o ayakkabıyı almak için bugün harekete geçebilirsiniz. Üstelik internet üzerinden alışveriş yapmaya başladığınızda zamanın kendiliğinden nasıl geçtiğini bile anlamayacağınızdan eminiz. Yağışlı Havalarda Ne Yapabiliriz?

…Yağışlı Havalarda Ne Yapabiliriz?…

Daha fazla köşe yazısı içi tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu