Gündemİlçe Haberleri

Yağlı Güreş Ligi Finalleri Kurtdere’de

Yağlı Güreş Ligi Finalleri Kurtdere’de. Balıkesir’de CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi’nin son karşılaşmaları gerçekleşecek. Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu bünyesinde gerçekleştirilen güreş Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri’nde yapılıyor olacak.

 

Yagli Gures Ligi Finalleri Kurtderede 1

 

Yağlı Güreş Ligi Finalleri Kurtdere’de. Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu bünyesinde gerçekleştirilen CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi’nin, pehlivanların performansını artırması ve Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ndeki kaliteyi yükseltmesi bekleniyor.

 

Yağlı Güreş Ligi Finalleri Kurtdere’de

 

7.Etap Balıkesir’de

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki güreşlerle başlayan lig 7 etaptan oluşuyor. Lig dahilindeki müsabakalarda elde ettikleri puanlarla ilk 24’e girmeyi başaran başpehlivanlar, Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda gelecek yıl gerçekleştirilecek 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne doğrudan katılım hakkı elde edecek. 7. etap ise bu yıl 63. kez gerçekleşecek olan Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri’nde yapılıyor olacak.

Her yıl binin üzerinde pehlivanın katıldığı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi organizasyonunda düzenlenen güreşler 2-3 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.

 

Yagli Gures Ligi Finalleri Kurtderede 3

 

Başkan Orkan: “Kurtdere güreşleri marka yolunda”

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, böyle bir ligin yağlı güreşleri daha çok kitleye ulaştıracağını söyledi. Kurtdere Güreşleri’nin her yıl ilerleme kaydettiğini ifade etti. İHA’ya konuşan Başkan Orkan, “Bizden önceki dönem Karesi Belediye Başkanımız, Yağlı Güreş Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız olan Yücel Yılmaz’dı. Onun döneminde Kurtdere Güreşleri önemli bir noktaya geldi. Bizimde bunu geliştirmemiz gerekiyordu. İlk olarak fiziksel ortamın iyileştirilmesi çalışmalarına başladık. En son geçen sene saha çiminde iyi olmadığını düşünerek saha çimini de değiştirdik. Kurtdereli Güreşlerinin marka olması için elimizden geleni yapıyoruz. Daha yeni bir federasyonuz. Bununla birlikte Lig yaparak futboldaki gibi daha çok kitlelere ulaşın bir lig olacağız. Ayrıca biz buna desteği Karesi olarak, Kurtdere olarak vereceğiz. Biz en büyük desteği Yücel Başkanımızdan alıyoruz. Böyle bir ligin oluşumunda katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Atletizmde Yarı Final Birincisi Balıkesir’den - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu