GündemSiyasetTürkiye Gündemi

YANIT BULAN SORULAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk-Kanal D ortak canlı yayınında soruları cevaplandırdı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kanal D Haber spikeri Buket Aydın’ın moderatörlüğünü yaptığı ‘Seçim Özel’in konuğu oldu. Demirören Medya Grup Başkanı, CNN Türk- Kanal D İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal ile Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat sordu, Cumhurbaşkanı Erdoğan soruları yanıtladı.

“VATANDAŞ SEÇİM HAVASINA GİRDİ”

Buket Aydın: Seçime artık 16 gün kaldı. Meydanları nasıl görüyorsunuz? Çalışmalarınız nasıl gidiyor? Öncelikle böyle bir mekanda böyle bir görüşme yapmak ayrı bir hava katıyor. Çok çok farklı bir heyecanı yaşadım. Hava sıcaklığı da bugün 35-39 dereceydi. Ama hamd olsun vatandaş bir yere kadar sabretti. Sonra da biz Ankara’ya geldik. Külliye’de yeni bir sergi açtık. Onu da muhtarlarımızla açtık. 2500 muhtarımıza iftar verdik. Bu toplantı da 47. toplantımız oldu. İhtiyaçları neyse forma dolduracaklar, İçişleri Bakanlığımız bunları topluyor, ilgili bakanlıklarla toplantı yapılıp bunların çözümü üzerine gidiyor. Bu formlar bugün de dağıtıldı. Muhtarlar Daire Başkanlığı adı altında bu çalışmalar sürdürülüyor. Bugünkü havayı görünce artık vatandaş seçim havasına tam manayla girmiş. Yarın Kayseri’deyim. Kayseri mitingiyle birlikte bu trend yükselecek. Kayseri’yi yalnız bırakmıyoruz, o araya Nevşehir’i koyuyoruz.

“BEN BUNLARI PROJE OLARAK GÖRÜYORUM”

Mehmet Soysal: Bu mecliste 600’ü aşkın vekil görev yaptı. Bu sayıyı çok bulan muhalefet partileri var. Şöyle bir eleştiri var; “16 yıldır AK Parti iktidarda. Şuana kadar neden bunları yapmadı” diye. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?
Bizim beyannamemizin beyanatı onları neden rahatsız ediyor? Biz bir tecrübeyi gündeme getiriyoruz. 16 yılın tecrübesi var. Biz boş durmadık. Türkiye’de ne eksik ne fazla bunu gördük. Rahatsız oluyorlar. Bunlar daha çırak bile değil. Bir bakkalı çırağa emanet eder misiniz? Biz şimdi baş ustalık için bize icazet verin diyoruz vatandaşa. Aylardır çalışıyoruz. Aylardır seçim beyannamesine çalışıyoruz. Şuanda biz hâlâ çalışıyoruz. Gençlere Külliye’de hanım bir sahur verdi. O sahurdan önce de çalışmalarımızı yaptık. Ben de hanımın çalışmalarına katıldım. 400’e yakın gençle sahur yaptık. O saate kadar yine devam.

TÜRKİYE’Yİ UÇURMAK İSTİYORUZ

Hande Fırat: (Kanal İstanbul) Muhalefetin ‘yapmayacağız’ değerlendirmesini değerlendirmenizi isteriz. Kanal İstanbul neden gerekli?

Malum daha kısa bir süre önce Boğaz’da bir yalıya gemi çarptı. Allah göstermesin bu bir tanker olabilirdi. Tanker olsaydı büyük bir felakete dönüşürdü. Yıllar önce Haydarpaşa Limanı önünde olmuştu. O zamanlar Selimiye taraflarında aylarca yanmıştı. Bu her an olabilir. Yalıların bir çoğuna bu tür gemiler çarpmıştır. Aslında bu proje stratejik bir projedir. Bunu yaptığımızda İstanbul’a güzellik katıp stratejik damga vuracağız. Benim böyle bir derdim var. Bu şimdi değil, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olduğum zaman başladı. Dedim ya ‘çıraklık’ diye. Birinci, ikinci köprü olayında da koministler ‘istemezük’ diyorlardı. İnce ince bir şeyler yapmaya çalışıyor. Derslerine daha iyi çalışması lazım. Yeni yönetim sisteminde ne var ne yok. Son hafta ben bunları anlatacağım. Bakan sayısı nereye iniyor. Şimdi açıklamayalım bunları. Sermayeyi bitirmeyelim. Şuanki sistemde bilekleriniz bağlı, bazı yerlere gidemiyoruz. Süreyi hızla işleten bir sistemle Türkiye’yi uçurmak istiyoruz.

 

Mehmet Soysal: Muharrem İnce’nin çılgın projesi, mutluluk, huzur, barış olarak açılıyor. İnsanlar, toplum size göre kavgalı mı? İnce’nin meydan performansını nasıl buluyorsunuz?

Sayın İnce’nin performansını takip etmek işim değil. Ben biz ne durumdayız diye bakarım. Fakat söylediğiniz bir proje değil temennidir. Mutluluğu, huzuru neyle getirecek? Bunu ortaya koyması lazım. Türkiye’yi 4 ana sütun üzerinde yükselteceğiz dedik. Eğitim, Sağlık, adalet, güvenlik. Bu ise şimdi kaçak güreşiyor. Biz bir şey söylüyorsak ‘Ben söylemiştim’ diyor. ‘Millet Bahçesi’ diyoruz, ‘Ben onu söylemiştim’ diyor. Sezai Karakoç dünyamızdan geliyor. Central Park’ın 4 katı büyüklüğünde. Bu daha ham. Şimdi statlar yapıyoruz. Eski statları da millet bahçesine dönüştürüyoruz. Şu güzelliği görüyor musunuz?Her zaman projeler ihtiyaçlara göre şekil alır. Proje mimarları bu ihtiyaçlara göre çalışıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu