GündemEğitim

‘YAŞAMA YOL VER’

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Albay Cafer Tayyar-Nuran Oğuz Ortaokulu’nda ‘Yaşama Yol Ver’ etkinliği düzenlendi. Program kapsamında 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri, öğrencilere acil sağlık hizmetleri ile ilgili bilgilendirdi.

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenleniyor. Son olarak dün Albay Cafer Tayyar-Nuran Oğuz Ortaokulunda öğrencilere 112 acil sağlık hizmetleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan ekipler, asılsız ihbarlar yüzünden ihtiyacı gerçekten olan kişilere ulaşamadıklarını belirttiler. 112 Acil Servis ekipleri, yaptıkları sunumda ambulansların ve 112 Acil ekiplerinin görevlerinden bahsettiler.

Kocadereli ‘Daha Duyarlı Olmalıyız’

Yapılan sunumun adından MERHABA’ya konuşan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Erden Kocadereli, ‘1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle Albay Cafer Tayyar Nuran Oğuz Ortaokulu’na geldik. Burada arkadaşlarımız 112’nin görevlerini anlattı. Eğitim eskiden aileden başlardı. Şimdilerde çocuklar ailelerine birşeyler öğretiyorlar. O yüzden biz çocuklarımıza bu konuyu iyice anlatmak istedik’ ifadelerini kullandı.

Konakbay ‘Desteğe Hazırız’

Yaşama yol ver projesi kapsamında okulumuzda öğrencilerimizle bir araya geldik. Gün içerisinde belli durumlardan kaynaklanan yaralanmalar, sakatlanmalar ve daha kötü durumlar meydana geliyor. Ambulanslar da o vakalara yetişmek için harekete geçiyor. Ama ne yazık ki trafiğe takılıyorlar. Millet olarak çok daha bilinçli olmamız lazım. Sağlık ekiplerimize destek olmalıyız. Bu konuda da küçük yaşlardan itibaren çocuklarımızı bilinçlendirmemiz lazım. Biz de bu konuda her türlü desteğe hazırız’ şeklinde konuştu.

Dalkıran  Gerekli Hassasiyeti Göstermeliyiz’

Albay Cafer Tayyar-Nuran Oğuz Ortaokulu Müdürü Muhammet Dalkıran‘Okulumuza İl Sağlık Müdürlüğünden çalışanlar geldi. 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle bilgilendirmeler yaptılar. Çok verimli bir sunum oldu. Ben çok teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımızdan da ambulansların geçişi sırasında daha duyarlı olmalarını ve sürücülerimizin gerekli hassasiyeti göstermelerini istiyorum’ ifadelerini kullandı.  Serap Tetik Acar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu