Gündemİlçe Haberleri

Yatırımcıların Yeni Adresi İvrindi

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz öncülüğünde, ilçedeki işsizlik sorununu azaltmayı hedefleyen bir sanayileşme projesi hayata geçiyor.

Yatırımcıların Yeni Adresi İvrindi

Yatirimcilarin Yeni Adresi Ivrindi 1

Bu kapsamda, Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan ve 10 fabrikayı içine alacak sanayi imarlı arsalardan biri olan 732 ada 1 parsel, İstanbul’dan gelen bir şirket tarafından satın alındı. 1952 yılında İstanbul’da kurulan ve uzun yıllardan beri traktör ve iş makineleri sektöründe faaliyet gösteren şirket, 2000’li yıllardan itibaren turizm ve endüstriyel tasarımlar alanında da başarılı işlere imza atmıştır. İvrindi’ye yapacakları yatırımla birlikte şirket, sensörlü ve otomatik klozet kapağı üretimiyle bölgeye önemli bir istihdam sağlayacak.

“Kurulacak fabrikada ilçemizin gençleri çalışacak, aile ekonomisine katkı sağlayacak”

Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kurulacak fabrikada ilçemizin gençleri çalışacak, aile ekonomisine katkı sağlayacak. Türk emeği ve Türk Malı olan, patentli hijyenik klozet kapağını ve rulosu üretecek şirket, ilçemizde kalkınma ve sanayileşme sürecine önemli bir ivme kazandıracak. İvrindi’ye ve tüm bölgeye hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yatirimcilarin Yeni Adresi Ivrindi 2

Fabrika Kurmak İsteyenlerin Sayısı Çoğaldı

İlçeye fabrika kurmak isteyen diğer yatırımcılar da görüşmelerini sıklaştırdı. Başkan Cengiz, ilçenin bulunduğu konumun, altyapı sorunlarının çözülmüş olmasının ve doğalgazın her eve ulaşmış olmasının, İstanbul, İzmir, Bursa ve Çanakkale gibi pilot şehirlere yakınlığının, İvrindi’yi sanayileşme anlamında cazip kıldığını belirtti.

“İlk yatırımcının gelmesi, diğer yatırımcılara ilham olacak”

Cengiz, “2019 yılından bu yana ilçemizin sanayileşmesi için yoğun çaba harcadık. İlçemizi göç alan bir yer haline getirmek, gençlerimizin burada yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak için mücadele ediyoruz. İlk yatırımcının gelmesi, diğer yatırımcılara ilham olacak. Fabrika kurma amacındaki yatırımcıları pilot bölge olan İvrindi’ye bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Alper Çobanoğlu

Başkan Cengiz İvrindi İçin Müjdeli Haberi Paylaştı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu