Gündemİlçe Haberleri

Başkan Cengiz İvrindi İçin Müjdeli Haberi Paylaştı

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, Ak Parti Milletvekili Mustafa Canbey’in bölgedeki önemli bir projesini sosyal medya hesabından paylaştı.

Başkan Cengiz İvrindi İçin Müjdeli Haberi Paylaştı

Baskan Cengiz Ivrindi Icin Mujdeli Haberi Paylasti 1
Başkan Cengiz İvrindi İçin Müjdeli Haberi Paylaştı

Başkan Cengiz, projenin çiftçilere sağlayacağı faydaları vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Milletvekilimiz Sayın Mustafa Canbey’den bölgemiz üreticilerine müjde geldi. Çiftçilerimiz için oldukça değerli olan Ardıçtepe Barajı Sulama İnşaatı Tamamlama Projesi tüm çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Projenin Detayları

Milletvekili Canbey’in açıklamasına göre, İvrindi’ye yapılacak olan sulama altyapısı projesi kapsamında, Korucu-Bergama yolundan sonra şimdi de Ardıçtepe Barajı’nın sulama altyapısı güçlendirilecek. Milletvekili Canbey, proje hakkında şu detayları paylaştı:

“İvrindimize sulama altyapısı müjdesi: Takibini yaptığımız işleri sonuçlandırmaya devam ediyoruz. Korucu-Bergama yolunun müjdesinin şimdi de Ardıçtepe Barajının sulama altyapı müjdesini paylaşıyoruz. Ardıçtepe Barajı’nın daha önce proje kapsamına alınmayan bölümü için de ihalesi yapılmıştı. Son olarak sözleşmeler imzalandı, yer teslimi yapıldı.”

Bakanlıktan gelen bilgiye göre, Ardıçtepe Barajı Sulaması ve TİGH Tamamlama İnşaatı için yapılan sözleşme 06.11.2023 tarihinde imzalanmış olup, 15.11.2023 tarihinde yer teslimi gerçekleştirilmiştir. Sözleşmeye göre iş, 10.09.2024 tarihinde tamamlanacak olup, toplam sözleşme bedeli 43.720.000 TL olarak belirlenmiştir.

Proje kapsamında 1.200 dekar alana hizmet eden borulu sulama tesisi, 38 adet sanat yapısı, 24 adet yol geçiş yapısı, 12.000 m kuşaklama kanalı, 742 m tahliye kanalı, 20.000 m işletme bakım/toplulaştırma yolu, muhtelif tarla içi geliştirme hizmetleri gerçekleştirilecektir.

Yusuf Cengiz, projenin bölge ekonomisine ve tarımına önemli katkılar sağlayacağını belirterek, “Bu proje, çiftçilerimizin verimliliğini artıracak, su kaynaklarını daha etkin bir şekilde kullanmalarına olanak tanıyacak ve bölge ekonomisine canlılık katacaktır. İvrindi olarak bu önemli projede emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Haber: Elif Şahin

Seyyar Muayene İstasyonu İvrindi’de

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu