İlçe Haberleri

Yazarın Mirası Burhaniye’de Yaşatıldı

Türkiye'nin yetiştirdiği önemli yazar ve şairlerden Sabahattin Ali, yaşamından kesitler sunan bir etkinlikle Burhaniye'de anıldı.

Yazarın Mirası Burhaniye’de Yaşatıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Türkiye’nin yetiştirdiği önemli yazar ve şairlerden Sabahattin Ali, yaşamından kesitler sunan bir etkinlikle anıldı. Burhaniye Reha Yurdakul Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, yazar ve şair Sabahattin Ali’nin yaşamına dair belgesel gösterimi yapıldı. Belgeseli yönetmen Metin Avdaç sundu ve katılımcılar, Sabahattin Ali’nin eserleri üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Burhaniye Alevi Kültür Derneği Başkanı Muharrem Keskün, etkinliğin önemine vurgu yaparak şunları belirtti: “Körfez’deki dostlarımızla gerçekleştirdiğimiz etkinlik, Burhaniye Alevi Kültür Derneği olarak kültürel etkinliklerden birini daha düzenlemenin onurunu yaşadık. ‘Sabah Yıldızı Sabahattin Ali’ belgeselini hüzünle izlerken, katillerin tarih karşısında hesap verecekleri günlerin özlemiyle dolu bir an yaşadık. Emek verenlere ve katılımcılara teşekkür ederim.”

Yazarın Mirası Burhaniye'De Yaşatıldı

Sabahattin Ali Kimdir?

Türk yazar ve şair olan Sabahattin Ali, edebî kişiliğini toplumcu gerçekçi bir düzleme oturtarak yaşamındaki deneyimlerini okuyucusuna yansıttı ve Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatını etkileyen bir figür hâline geldi. Kuyucaklı Yusuf (1937), İçimizdeki Şeytan (1940) ve Kürk Mantolu Madonna (1943) gibi eserleriyle tanınır.

Eğitimine Balıkesir’de Başladı, Yazarlık Kariyeri İstanbul’da

Sabahattin Ali, Eğridere’de doğduktan sonra Balıkesir’de ilk hikâye ve şiir denemelerine başladı. İstanbul’da edebiyat öğretmeni Ali Canip Yöntem’in desteğiyle ilk kez Akbaba ve Çağlayan dergilerinde şiirlerini yayımladı. Edebi kariyerine Türkiye’nin dört bir yanında öğretmenlik yaparak devam etti. Ancak siyasi ve düşünsel duruşu nedeniyle çeşitli zorluklarla karşılaştı. Türkiye’de yaşadığı sıkıntılar nedeniyle Bulgaristan’a kaçmak isterken milliyetçi gerekçelerle öldürüldü.

Yazarın Mirası Burhaniye'De Yaşatıldı

 

Haber: Bülten

Yasemin Adar Projesini Erdoğan’a Sundu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu