Gündemİlçe Haberleri

Yeni Coğrafi İşaret Tescili İçin Adımlar Atılıyor

Bandırma Ticaret Odası (BTO), Edincik Zeytini'nin coğrafi işaret tescili alması için hazırlıklara başladı.

Yeni Coğrafi İşaret Tescili İçin Adımlar Atılıyor

Bandırma Ticaret Odası (BTO), Edincik Zeytini’nin coğrafi işaret tescili alması için hazırlıklara başladı. Yeni tescilin ürünün bilinirliğini artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında BTO tarafından üreticilerle bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya BTO temsilcileri ve Edincik Zeytinyağı üreticileri katıldı. Coğrafi işaret tescili sürecinde danışmanlık hizmeti veren Prof. Dr. Mustafa Kıralan da katılımcıları bilgilendirdi. Kıralan, Edincik Su Zeytinyağı’nın da coğrafi işaret tescili için başvuru yapıldığını belirtti ve sürecin nasıl ilerlediğine dair bilgi verdi.

BTO Başkanı Adem Yılmaz, ürünün bilinirliğini artırmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Toplantıya katılan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) İktisat Politikası Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özcan Karahan, coğrafi işaretin promosyonunun önemini vurgulayarak üreticilere uzun vadeli planlar yapmaları çağrısında bulundu. Karahan ayrıca, üreticilerin karşılaştığı sorunlarla ilgili projelerin yürütülmesi gerektiğini dile getirdi.

 

 

Haber: Bülten

Edincik Merası Korunuyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu