Eğitimİlçe Haberleri

Burhaniye’ye Yeni Çocuk Bakımevi Geliyor

Burhaniye Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla eğitim alanında önemli adımlar atmaya devam ediyor. Son 5 yılda hayata geçirdiği birçok projeyle halka hizmet sunan belediye, şimdi de eğitimde yeni bir projeye imza atıyor.

Burhaniye’ye Yeni Çocuk Bakımevi Geliyor

Burhaniyeye Yeni Cocuk Bakimevi Geliyor 1

Çocuk Gündüz Bakımevi İnşaatı Başladı

Hacı Mustafa Müdüroğlu Ortaokulu yanında bulunan taşınmaza, çocuk gündüz bakımevinin yapımı için çalışmalar başladı. Toplam 656 metrekarelik inşaat alanına sahip olan proje, 3, 4 ve 5 yaş çocuklar için 6 sınıflı bir bakımevi olacak. Yemekhane ve oyun-etkinlik alanı da içerecek olan tek katlı bakımevinin temel imalatı tamamlanmış olup, şu anda subasman perde imalatı yapımı devam ediyor.

Eğitimde Belediye Desteği Sürüyor

Burhaniye Belediyesi, eğitim alanında sunduğu hizmetlerle dikkat çekiyor. Sosyal Etkinlik Merkezi, Gençlik Merkezi Hizmetleri, üniversite öğrencilerine yönelik geri ödemesiz burslar ve düşük gelirli ailelere destek olarak sunulan çocuk gündüz bakımevleri gibi birçok projeyle eğitime katkı sağlanıyor.

Burhaniyeye Yeni Cocuk Bakimevi Geliyor 2

Çocukların Güvenli Eğitim Ortamı

Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, okul öncesi eğitimin ve kadınların iş hayatında yer almasının toplum için önemli olduğunu vurgulayarak, “Önceliğimiz asgari ücretle geçinmeye çalışan ailelerin çocuklarına cüzi ücretlerle kreş hizmeti verebilmek. Okul öncesi eğitim veren çocuk gündüz bakımevlerimizde yetişen çocuklarımız hem güvenli bir ortamda eğitim alıyor, hem de yaşıtlarıyla eğlenme ve sosyalleşme imkanı buluyor” dedi.

Hizmete Açılış için Çalışmalar Hızla Sürüyor

Yakında hizmete açılacak olan çocuk gündüz bakımevinde, 120 çocuk ev sıcaklığında okul öncesi eğitimlerini alacak. Belediye, atanamayan öğretmenlere de istihdam sağlayarak eğitim alanında desteklerini sürdürüyor. Deveciler, “Bu yolda 3. kreşimizi hizmete sunmak için çalışmalarımız hızla sürüyor” diyerek projenin önemine vurgu yaptı.

Burhaniyeye Yeni Cocuk Bakimevi Geliyor 3

Haber: Bülten

Ayvalık’ta Yeni Kreş ve Konuk Evleri!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu