Köşe Yazıları

Yerel Seçim Belediye Ve Adaylar

BALIKESİR’de yerel seçim için siyasi partiler düğmeye bastı. Malum yerel seçim deyince, gözler önce Büyükşehirde oluyor.

Peki Aday kim olacak?

Balıkesir’de İYİ Parti, Deva Partisi, Demokrat kısacası 6’lı masanın ortakları yerelde aday çıkartacak mı? Çıkarsa kim çıkacak? Tüm bunlar, kulislerde sıkça dolaşan isimlerle doluyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kesin aday çıkaracağız dedi ve bir TV Kanalında Balıkesir’inde adını kullandı. Seçime doğru ipler daha da gerilebilir!

Ahmet Akın Faktörü

Geçtiğimiz yerel seçimde Ahmet Akın adıyla Balıkesir hareketlenmiş, Yücel Yılmaz kırsalda tanınmadığı için çantada keklik görülmüştü. Marmaris Medya Çalıştayı için 3 gün Marmaris’teydim. Ahmet Akın birebir sohbetle gazetecilerle bir araya geldi. Malum konuşmalar seçimler üzerine oldu.

Peki, o gün bugündür değişen neler var?

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz bu farkı kapattı mı…

Bugün bakıldığında, AK Parti’nin en güçlü adayı Yücel Yılmaz . “Belki” denilen, bazı isimlerde var ancak; bu isimler bagajlarına toprak yığını doldurup, mezar hazırlığı yapar gibiler… Bu mezarı kendileri için mi yoksa Yılmaz için mi hazırlıyorlar kısa zamanda ortaya çıkacak.

Gönlümüz Yücel Yılmaz Diyor Fakat…

Yücel Yılmaz daha çok ulusal takılıyor yerelle bağı yok ilçemize gelmedi diyen AK Partili isimlerden acil bir çağrı var. Yücel, yüceldi sağ olsun ulusala Balıkesir’in adını taşıdı ancak, kırsal ile bağını acil kurmalı diyenler gönlünden Yücel Yılmaz’ı geçirip özledik diyor…

Heyecan Yaratan İsim Bu Kezde Aynı Etkiyi Yaratacak mı ?

Ahmet Akın isminin bu yerel seçimlerde de heyecan yarattığı bir gerçek. Ancak, geçmiş yerel seçimlerdeki atmosferin olmadığı da açık. CHP içinde, özellikle Akın’ın Deva Partisi ve İyi Partili bazı isimlerle olan bağı ve kurduğu irtibatlar rahatsızlık yaratıyor. Bandırma, Gönen, Manyas, Susurluk bu ilçeler arasında…

İlçeler bir sonraki yazımda olacak. MERHABA’da  Kulissiz kalmayın.

Yerel Seçim Belediye Ve Adaylar
Yerel Seçim Belediye Ve Adaylar

Resmi Gazete’de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu kararına göre mahalli idareler seçimi 2024 yılı Mart ayının son pazar günü olan 31 Mart’ta. Seçmen kütüğü güncellemeleri, 1 Ekim tarihinden YSK tarafından belirlenecek seçim takvimi başlangıç tarihine kadar yapılabilecek.

Balıkesir AK Parti İl ve İlçe Teşkilatlarında Değişim Olacak//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu