YEREL SEÇİM SÜRECİ 1 OCAK’TA RESMEN BAŞLIYOR

Yüksek Seçim Kurulu’nun oluşturduğu takvime göre, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim takvimi Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre süreç 1 Ocak’ta resmen başlıyor.

Yüksek Seçim Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, 4 Ocak’ta listeler askıya çıkacak. Ayrıca siyasi partilerin aday belirlemesi için gereken süre de 21 Şubat’ta dolacak. Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yer alan YSK kararında, 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun’a istinaden mahalli idareler seçimlerinin 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacağı belirtilerek, seçimin başlangıç tarihinin 1 Ocak 2019 Salı günü olduğu aktarıldı. Karara göre; 31 Mart Pazar günü yapılacak seçimler için hazırlanan takvim 1 Ocak 2019 Salı günü işlemeye başlayacak. 2 Ocak’ta seçime katılacak siyasi partiler YSK tarafından ilan edilecek. 3 Ocak’ta seçime katılacak siyasi partilerden hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını bildirmeleri istenecek.

4 Ocak’ta muhtarlık bölgesi askı listelerinin, tutuklular ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listelerinin, güncellenmek üzere ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılacak ve itirazların başlayacak. Seçmen kayıtlarının www.ysk.gov.tradresinden sorgulanmasına da 4 Ocak’ta başlanacak. Muhtarlık bölgesi askı listelerinin indirilmesi ve itirazların son günü 17 Ocak olacak. 27 Ocak’ta siyasi partilerin oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu