Gündem

Yılanlar Hakkında Ciddi Uyarı!

Yılanlar hakkında ciddi bir uyarı yapıldı. Tüm dünya tehdit altında.

Yılanlar Hakkında Ciddi Uyarı!

Stu McKenzie, yılan avcısı. Ekibinin Güneydoğu Queensland’in Moreton Bay bölgesindeki Ningi’de bir adamın bahçesinde kırmızı karınlı bir kara yılan görmesinin ardından ihbarda bulundu. İhbardan sonra bölgeye intikal edilmiştir. Bunun ardından yılanı bahçeden geçerken gören vatandaşın, köpeklerinden dolayı endişelendiği ve ekiplere haber verdiği öğrenildi.

BÜYÜK TEHLİKEYE KARŞI DİKKAT

McKenzie, ekiplerin bölgeye vardıklarında gördükleri yılanın olağandışı boyutu olduğunu fark ettiklerini aktardı. McKenzie kırmızı karınlı kara yılanların genelde pasif olduğunu ancak kışkırtılması durumunda büyük tehlike oluşturabileceğini ifade etti.

YAĞIŞA BAĞLI ORTAYA ÇIKIYOR

Normal şartlarda 1.1 metre civarında olan bu yılan, türüne göre bulunan yılanın ortalama 1.5 metre olduğunu belirtti. Ayrıca yılanın yağışlı hava sonrası kurbağa sayısındaki artışa bağlı olarak ortaya çıktığı düşünülmektedir.

Yağişa Bağli Ortaya Çikiyor

EN İDEAL ORTAM

McKenzie, yağışlı geçen yaz dönemlerinin, yılanlar için en ideal ortam olduğunu söyledi. Sağanak yağışlardan dolayı bu yılanların saklanmayı tercih edeceğini aktardı. Sunshine Coast yılan ekibi, bölge sakinlerine yılanlara karşı dikkatli olmalarını ve müdahale için nitelikli kişilerle iletişime geçmelerini tavsiye etti.

İNSANLARIN EN ÇOK KORKTUĞU YILAN TÜRÜ

Dünyanın en zehirli yılanlarından birinin de kırmızı karınlı kara yılan olduğu bilinmektedir. Uysal yapıları nedeniyle daha sakin davranan bu yılanlar, saldırdıklarında ise tüm vücudu dolduracak kadar zehir üretmektedirler. İnsanların en çok korktuğu yılanlardan biri de kırmızı karınlı kara yılandır.

TEMKİNLİ OLMAKTA FAYDA VAR

Kırmızı karınlı kara yılan, dünyanın en zehirli yılanları arasında yer almaktadır. Ayrıca uysal yapısı nedeniyle genelde kimseye saldırmamaktadır. Ancak saldırı yaptığında ise ortaya bir facia çıkarmaktadır. Uzmanlar, bu yılanlara karşı çok dikkatli olunması uyarısını ifade etmektedir.

 

Daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu