EğitimGündem

YÖK’ten Yeni Destek: Burslar Arttı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Uluslararası Araştırmacı Projeleri kapsamında doktora öğrencileri ve araştırmacılara verilen burs miktarını artırdı.

YÖK’ten Yeni Destek: Burslar Arttı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Uluslararası Araştırmacı Projeleri kapsamında doktora öğrencileri ve araştırmacılara verilen burs miktarını artırdı. YÖK tarafından yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl başlatılan Uluslararası Araştırmacı Projeleri’nin, dünyanın önde gelen üniversitelerinde uluslararası standartlarda araştırma yapmalarını teşvik ettiği belirtildi.

Açıklamada, “Akademik Birikim Programı”, “Doktora Sonrası Araştırma Programı”, “Genç Beyinler Programı” ve “Uluslararası Bilim İnsanları için Yükseköğretim Kurulu Destek Programları” gibi programlar altında yürütülen bursların, bu yıl için aylık 30 bin lira olarak belirlendiği ifade edildi. Ayrıca, ulaşım desteğinin de aylık 15 bin lira olarak belirlendiği açıklandı.

Başvuruların 4 Mart ile 26 Nisan tarihleri arasında yapılabileceği bildirildi. Bu artışın, uluslararası araştırma projelerine katkı sağlayarak Türkiye’nin bilimsel ve akademik alandaki rekabet gücünü artırmayı amaçladığı vurgulandı.

Yök'Ten Yeni Destek: Burslar Arttı

 

Haber: Bülten

Balıkesirli Çocuklar Kültürel Miraslarını Keşfediyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu