Gündem

Yollar Pırıl Pırıl

Hacı hüseyinler’de Yollar Pırıl Pırıl. Gömeç Belediyesi tarafından Hacı hüseyinler Mahallesi’ndeki yollara çalışma geldi. Toplam 1000 metrekarelik alanda kilit taşı döşemesi yaptı. Ayrıca  Gömeç Belediyesi, ilçede bozulan yolları tamir etmek için kolları sıvadı. Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam’ın talimatlarıyla Hacıhüseyinler Mahallesi’ndeki çamurlu ve yıpranmış yollara el atıldı.

 

Yoll

Kısa Sürede Bitirdi

Mahalle sakinlerinin acil talebi doğrultusunda harekete geçen ekipler, belediye bünyesindeki parke taş fabrikasında üretilen kilit taşlar ile yolları yeniledi.

 

Yolll

Hacı hüseyinler Mahallesi’ndeki 1000 metrekarelik alanda çalışmalar kısa sürede bitirilerek hizmete sundu. Başkan Mehmet İrem Himam, merkez mahallelerdeki doğalgaz çalışmaları sebebiyle ekiplerin yoğunluğunu kırsal mahallelere vereceğinin bilgisini paylaştı.

….Yollar Pırıl Pırıl…..

 

Köy yolu yapımı için başvuru yapma..

Çünkü finansmanı Turistik yolların yapım ve bakımı, Kültür ve Turizm Bakanlığıdır. Ayrıca Yetkili birim ise Karayolları Genel Müdürlüğüdür. Köy yolları İl Özel İdare Müdürlüklerinin, Orman yolları Orman Bakanlığı’nın, Şehiriçi yolları ise Belediyelerin sorumluluğundadır.

Köy yolu kaç metre olur?

Üçüncü sınıf veya köy yolları gibi trafiğin daha az olduğu tali yollar için 3,00 m dir. Bununla birlikte ikinci sınıf yollar için 3,50 m ve birinci sınıf ana yollar için 3, 60 – 3,75 m şerit genişlikleri uygundur. Şehir içi yollarda uygulanan şerit genişliği genellikle 3,00 – 3,65 m arasındadır.

Tarla yollarından kim sorumlu?

Yolun geçeceği arazinin teminine ve Köy Kanunu hükümlerine göre, Köy İhtiyar Meclisinin görevidir.

Haber: Serap Acar

Daha fazla haber için tıklayınız… 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu