GündemEkonomiTürkiye Gündemi

YÖRSAN Sudan Ucuz Fiyata Satıldı: Balıkesirli Üretici Büyük Mağduriyet Tehlikesi Altında

YÖRSAN Sudan Ucuz Fiyata Satıldı: Balıkesirli Üretici Büyük Mağduriyet Tehlikesi Altında

6 aydır satış süreci devam eden Yörsan, Susurluk İcra İflas Dairesi tarafından yapılan açık arttırmada satıldı. 120 milyon 350 bin lira ile en yüksek fiyatı veren Matlı Holding, Yörsan firmasının yeni sahibi oldu.

Süt Üreticileri Mağduriyet Tehdidi Altında

Ne var ki satış rakamı Yörsan firmasının alacaklı rakamını karşılamıyor. Özellikle, bakımı için hem iş-emek, hem de sermaye harcayan Balıkesirli süt üreticilerinin alacaklarına dair rüçhan hakkı tanınmaması, oldukça çok sayıda üreticinin mağdur olmasına neden olabilir.

Yorsan 16 9 1633283648

Hurda Fiyatlarının Bile İkiye Katlandığı Süreçte Bu Rakam!..

Ayrıca, satış öncesi yapılan fiyat değerlemelerinin piyasada yaşanan fiyat artışlarından önce yapılması, alacaklı birçok kesim tarafından “hurda fiyatları bile bu sürede ikiye katlandı. Ancak fiyat değerlemesinde bu gelişmeler dikkate alınmadığı için sudan ucuz fiyata satıldı” şeklinde derin bir hayal kırıklığı yarattılar.

Süreç Nasıl İlerleyecek?

Kıymet takdiri süreci daha önce gerçekleştiği için an itibari ile kıymet takdirine itiraz söz konusu değil. Dün icra yolu ile yapılan satış dair 1 haftalık itiraz süresi bulunuyor. Ancak, itiraz sadece satışa dair usul ile ilgili yapılabiliyor. Satış kesinleştikten sonra ise alacaklılara yasal sınırların belirlediği sıralamaya göre ödemelerin yapılması gerekiyor. Üreticiler bu konuda yetkililere “aile çiftçiliği ile geçinen çok sayıda süt üreticisinin mağduriyetinin mutlaka dikkate alınmalı” dedi.  Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu