Gündem

Yurtdışından misafir var

  1. Uluslararası Balıkesir Yörük ve Türkmen etkinliği için Balıkesir’e yurtdışından gelen topluluklar ve ekipler Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nu ziyaret etti.

Balıkesir’e  13. Uluslararası Balıkesir Yörük ve Türkmen etkinliği için gelen Bulgaristan Mestanlı Türk Kültür, Sanat ve Etkileşim Derneği Halk Dansları Topluluğu, Bosna Hersek KUD Preporod Konjic Halk Dansları Topluluğu, Makedonya Jahi Hasani Halk Dansları Topluluğu ve Kırgızistan Datkaiym Halk Dansları Topluluğu ekipleri Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nu ziyaret etti.

 Kendi Kültürümüzü  önemsiyoruz

Misafirler Başkan Kafaoğlu’na farklı ülkelerin yöresel kıyafetleri giydirdiler ve ülkelerinden hediyeler takdim ettileri. Program sonrasında Kafaoğlu ülkelerin yöresel oyunlarına eşlik etti. Belediyeden edinilen bilgiye göre, Kendi Kültrümüzü önemsiyoruz diyen Başkan Kafaoğlu, “Yörük ve Türkmenlerin tarihten gelen örf, adet, gelenek ve göreneklerini gelecek nesillere taşıma noktasında bu tür organizasyonların önemli olduğunu düşünüyorum. Sizleri her sene etkinliklerimize bekliyoruz. Sizleri ağırlamaktan son derece memnunum. dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu