GündemSpor

YÜZME BİLMEYEN KALMASIN

TC Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi” kapsamında çocuklar hem yüzme öğrenecek hem de yaz sıcağında serinleyerek eğlenecekler.

Bakanlık tarafından Altıeylül Millet Bahçesi ve Karesi Spor Toto Tesislerine kurulan portatif havuzlarda 10 Ağustos tarihinde başlayacak ve 30 Ağustos’a kadar devam edecek olan kurslar için online kayıtlar başladı. 19 ilde yürütülen proje kapsamında çocuklara güvenli ve hijyenik bir ortamda uzman eğitmenler aracılığıyla ders verileceği aktarıldı. Konuyla ilgili olarak Balıkesir Gençlik Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, çocukların hem fiziksel hem zihinsel gelişimi için önem taşıyan bu proje için “Yüzme tüm vücudu kullanmayı gerektirdiğinden dayanıklılık, kas gücü ve esnekliği aynı anda kazandıran birkaç spordan biri. Bu nedenle çocukların gelişimine çok önemli katkı sağlıyor. Fiziksel gelişim çocukların entelektüel ve duygusal gelişiminin bir parçası olarak gösteriliyor. Pandemi nedeniyle uzun süre hareketsiz kalan çocuklarımızın yüzmesi bedensel olduğu kadar zihinsel gelişimi için de önem taşıyor. Kovid-19 virüsüne karşı aldığımız tedbirler eşliğinde çocuklarımızın ve gençlerimizin yüzmeye erişimi ve yeni sporcular için çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Sporun tabana yayılması için erişilebilir olması gerekiyor ve bizler bu bilinçle çalışıyoruz .” ifadelerinde bulundu.

Online Kayıt İmkanı Kolaylık Sağlıyor

Kovid-19 süreci kapsamında internet üzerinden kayıt yapmanın güvenliliği ve kolaylığının yanı sıra ebeveynler Kurtdereli Spor Salonu ve Karesi Spor Toto Tesisleri’nden de kurs kayıtlarını yaptırabilecekler. Balıkesir yanı sıra portatif yüzme havuzlarının inşa edildiği diğer iller şu şekilde; Adana,Ankara,Antalya,Batman,Bursa,Çankırı,Diyarbakır,Eskişehir, Gaziantep,Hatay,İstanbul,İzmir,Kocaeli,Kütahya,Manisa, Mardin,Mersin, Sakarya olarak belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu