GündemTürkiye Gündemi

Zuhal Demir’in Çifte Vatandaş Çağrısı

Zuhal Demir’in çifte vatandaş çağrısı. Belçika’da Flaman Bölge Hükümeti Eşit Haklar ve Yoksullukla Mücadeleden Sorumlu Devlet Bakanı Zuhal Demir çifte vatandaşlık hakkında konuştu.

Zuhal Demir’in Çifte Vatandaş Çağrısı

Zuhal Demir'In Çifte Vatandaş Çağrısı. Belçika'Da Flaman Bölge Hükümeti Eşit Haklar Ve Yoksullukla Mücadeleden Sorumlu Devlet Bakanı Zuhal Demir Çifte Vatandaşlık Hakkında Konuştu.

 

Belçikalı Bakan Zuhal Demir çifte vatandaşlığın kaldırılmasını talep etti. Zuhal Demir çifte vatandaşlığın ya da oy kullanma hakkının kaldırılmasının daha doğru olacağını savundu.

Zuhal Demir göçmen bir ailenin kızı olarak Belçika’da dünyaya geldi. 2016’da da çifte vatandaşlığa karşı olduğu iletmiş ve bu sözleriyle gündeme gelmişti. Demir, çifte vatandaşlığa karışı olduğu için  2017’de Türk vatandaşlığından çıktı.

Zuhal Demir Milliyetçi muhafazakâr Flaman N-VA Partisi üyesi. Zuhal Demir, sosyal medya üzerinden çifte vatandaşların oy kullanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Demir ”Avrupalı Türkler bir nevi seçim dopingi yapıyor.”

Demir “Erdoğan, Flaman bölgesinde Türkiye’de olduğundan çok daha popüler. Yüzde 72 oranında oy aldı. Avrupalı Türkler bir nevi seçim dopingi yapıyor. Türklerin Flaman bölgesinde beyin yıkamasını durdurmanın tek yolu, Erdoğan’a oy vermeyi imkansız kılmaktır.’’  dedi.

 

 

Demir, çifte vatandaşlığı kaldırma veya oy hakkı tanımayan sembolik bir forma indirgemenin daha doğru sonuçlar doğurabileceğini iletti.

Belçika, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ayrıca AK Parti’ye en çok oyun çıktığı Avrupa ülkesi oldu. Bununla birlikte Belçika basını da Demir’in bu çağrısını gündem yaptı. Demir’in çağrısına, “Erdoğan’ın Belçika’daki popülaritesi, N-VA’nın çifte vatandaşlığı kaldırma çağrısını tetikledi” başlığıyla gündeme getirdi.

Haber: Elif Şahin

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu