Gündemİlçe Haberleri

1 Haziran – 1 Ekim tedbirleri! İçişleri Bakanlığı’ndan 81 İl Valiliği’ne gönderildi

İçişleri Bakanlığı’ndan 81 il valiliğine “Yaz Mevsimi Trafik Tedbirleri” konulu genelge gönderildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla gönderilen genelgede karayollarında 1 Haziran – 1 Ekim tarihleri arasında uygulanacak trafik tedbirleri tek tek sıralandı.

Genelgede, karayollarında 1 Haziran – 1 Ekim tarihleri arasında uygulanacak “Yaz Trafik Tedbirleri” şu şekilde sıralandı:

Denetimlerde sosyal mesafeye dikkat edilecek

Sosyal izolasyonu temine yönelik alınan tedbirlerin bir sonucu olarak şehir içi ana güzergahlarda ve şehirlerarası karayollarında seyreden araç sayısının azalması, hız kontrolleri başta olmak üzere emniyet kemeri takma, cep telefonu kullanmama, yaya geçitlerinde yayalara yol verme, şerit kullanma, hatalı dönüşler gibi kural, yasaklama ve kısıtlamalara yönelik etkin, yoğun ve sürdürülebilir trafik denetimlerine ağırlık verilecek. Denetimlerde sosyal mesafeye dikkat edilecek.

 Karma ekipler oluşturulacak

Ülke ve il genelinde polis ve jandarma trafik birimlerinin imkân ve kabiliyetlerinin zaman zaman belirli trafik denetim amaçlarına yönelik (özellikle şehirlerarası yollarda) olarak birleştirilecek. “Karma Ekipler” aracılığıyla çok sayıda taşıt ve sürücünün denetlenmesi hedeflenecek.

 Trafik ekipleri görünür olacak

Trafik ekiplerinin, özellikle kazaların yoğun olduğu güzergâhlarda “Algılanan Yakalanma Riski Duygusu”nun geliştirilmesine yönelik olarak GÖRÜNÜR olmaları sağlanacak. Ayrıca yine bu amaca yönelik olarak hafta sonları idari birimlere ait resmi görev araçları, personeliyle birlikte önem arz eden noktalarda sabit ve seyir halinde görevlendirilecek.

Temmuz ve Ağustos ayında denetimler artırılacak

Koronavirüs (Covid-19) salgınının/bulaşının yayılım hızının kontrol etkisinin azalması ile birlikte tatil sezonunda özel taşıtlarla yapılan “seyahatlerin süresi ve mesafesinin artacağı” dikkate alınarak, özellikle Temmuz ve Ağustos aylarındaki olası kazaların en aza indirilmesine yönelik, tüm yolcu ve sürücülere yönelik trafik denetimleri artırılacak.Emniyet kemeri denetimlerine özel önem verilecek

Trafik yoğunluğu havadan denetlenecek

Trafik yoğunluğunun arttığı zamanlarda helikopter, drone ve İHA türü hava taşıtlarından trafik düzenleme ve denetleme faaliyetlerinde yararlanılacak.

Yaya kazaları analiz edilecek. Tüm ışıksız yaya ve okul geçitleri “önce yaya” yaya görseli çizilecek. Sürücülere ve yolculara yönelik trafik eğitimlerine önem verilecek

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu