EğitimGündem

15 Günlük Tatil Sona Eriyor

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören 20 milyonu aşkın öğrenci, 19 Ocak Cuma günü karnelerini alarak 16 gün sürecek olan yarıyıl tatiline girmişti. Tatilin ardından Pazartesi günü eğitim yeniden başlayacak.

15 Günlük Tatil Sona Eriyor

15 Gunluk Tatil Sona Eriyor 2
15 Günlük Tatil Sona Eriyor

Sosyal Medya İddialarına Yalanlama

Bir sosyal medya hesabının “Öğrenciler tatile doyacak! 15 günlük tatil 1 aya uzatıldı” ifadeleriyle ortaya attığı iddia, gündemi sarsmıştı. Ancak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dezenformasyon Bülteni’nin 110. sayısında bu iddialara açıklık getirdi. Bültende, söz konusu iddianın doğru olmadığı ve Milli Eğitim Bakanlığının 7 Temmuz 2023’te yayımladığı “çalışma takvimi” genelgesine göre, 2023-2024 eğitim öğretim döneminin yarıyıl tatili süresinde herhangi bir değişiklik olmadığı belirtildi.

15 Gunluk Tatil Sona Eriyor 3

İkinci Dönem Başlangıç Tarihi ve Tatil Dönemleri

Yapılan açıklamaya göre, 22 Ocak’ta başlayan yarıyıl tatili 4 Şubat’ta sona erecek. İkinci dönem ise 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül’de başlayacak.

15 Gunluk Tatil Sona Eriyor 4

Haber: Bülten

Balıkesir’de Öğrenci Merkezli Eğitimde Yenilik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu