GündemGörüntülü Haberler

20 yıldır kutsal topraklara gidenleri ücretsiz traş ediyor

Balıkesir’de berberlik yapan Levent Kaner, 20 yıldır işyerine gelen hacı adaylarını ve Umre’ye gidenleri ücretsiz traş ediyor. Kaner, işyerini ise kutsal topraklara giden ve ücretsiz traş ettiği vatandaşların getirdiği hediye tespihlerle süslüyor.

Balıkesir’in merkez Karesi İlçesi’nde berberlik yapan Levent Kaner, Hac ve Umre için kutsal topraklara giden vatandaşları ücretsiz traş ediyor. 20 yıldır bu geleneği sürdüren Kaner, ücretsiz hizmetten yararlanan müşterilerin kutsal topraklardan döndüklerinde teşekkür için hediye ettikleri tespihleri ise işyerinde sergiliyor. Kutsal topraklara gidenlere Türk kültüründe çeşitli hediyeler verildiği için böyle bir gelenek başlattığını söyleyen Kaner, mahallede kutsal topraklara giden bir çok kişinin işyerine geldiğini belirtti.

KUTSAL TOPRAKLARDAN DÖNENLER TESPİH HEDİYE GETİRİYOR

Hacca ve Umre’ye gidenlerin mutlaka traş olarak yola çıktıklarını söyleyen Kaner, kendisinin de hac ve umre hediyesi olarak müşterilerinden ücret almadığını söyledi. Kutsal topraklara gidecek vatandaşlarında ücretsiz traş karşılığından hac ve umreden ne istediğini sorduklarında ise tespih cevabı verdiğini belirten Kaner, “Kutsal topraklara giden vatandaşlardan sadece getirebilirlerse tespih istiyorum. Onlarda bana gelirken tespih getiriyorlar. Bende onlardan Hacca ve Umre’ye giderlerken traşlarından ücret almıyorum. Bu geleneğe bir müşterimin hacdan dönüşünde bana tepih hediye etmesi ile başladım. O zamandan beri kutsal topraklara gidecek müşterilerimden ücret almıyorum. Onlarda bana hediye olarak tespih getiriyor ve işyerindeki aynalara onları asıyorum” dedi.

BERBERİN GELENEĞİNE MÜŞTERİLERDE DESTEK OLUYOR

Yıllardan beri Levent Kaner’e traşa geldiğini söyleyen mahalle sakinlerinden Ziyaettin Gökdemir berberinin işyerine gelen ve kutsal topraklara gidecek müşterilerden ücret almadığını söyledi. Mahalle sakinleri olarakta Kaner’e bu geleneği için teşekkür ettiklerini ifade eden Gökdemir “Levent kardeşim ben bildim bileli kutsal topraklara gidecek müşterilerinden traş ücreti almıyor. Daha sonra Hac ve Umre’den gelenlerde ona tespih hediye diyorlar. Berberimiz mahallemizde kutsal topraklara gidecek olan vatandaşların ilk tercih ettiği yerlerden. Yıllardırda bu geleneği sürdürüyor. Bizde mahallemizde Hac ve Umre’ye gidecekleri Levent kardeşimizi öneriyoruz” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu