EğitimGündem

2023 DGS Soruları Ve Cevapları

 2023 DGS: Temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı çıktı! 2023 Dikey Geçiş Sınavı bugün gerçekleşti. Adayların merakla beklediği DGS soruları ve cevapları çıktı.

 

2023 DGS Soruları Ve Cevapları… DGS’ye bir yıl boyunca hazırlananlar bugün sınavda ter döktü. Eğitimini lisansa tamamlamak isteyen adaylar, sınav sonrası her zaman olduğu gibi soruları araştırmaya başladı.

2023 Dgs Soruları Ve Cevapları

 

Ayrıca, DGS temel soru kitapçığı ve cevap anahtarına ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle erişebilecektir.

2023 Dgs Soruları Ve Cevapları

Dgs Soruları Ne Zaman Açığa Kavuşacak?

Milliyet’in edindiği bilgiye göre, yetkililer, ÖSYM’nin 2023 takvimine göre DGS sonuçlarını 11 Ağustos tarihinde açıklayacak.

DGS TEMEL SORU KİTAÇIĞI VE CEVAP ANHATARI İÇİN TIKLAYINIZ!

…2023 DGS Soruları Ve Cevapları..

DGS kazanınca ne oluyor?

DGS’den istediği puanı alan adaylar mezun oldukları ön lisans programına göre, ÖSYM’nin yayımladığı tablodan tercihlerini gerçekleştirir. Başvuru olacka kurumların en az %10 kontenjan açma zorunluluğu var.

DGS kimler girebilir?

DGS ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavıdır. Dikey Geçiş Sınavına yükseköğretim kurumlarının 2 yıllık ön lisans programını başarı ile bitiren öğrenciler girer. Bunun dışında açık öğretimden de 2 yıllık bölüm bitirenler DGS’ye girme hakkına sahiptir.

DGS nin mantığı nedir?

Sınav süresi 135 dakikadır. DGS soruları sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçülmeyi amaçlamaktadır. Son olarak, Ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yöneliktir. Farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri şekilde hazırlanmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: DGS Sonuçları Erişime Açıldı - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu