GündemEğitim

2023 KPSS ÖABT Oturumu Başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca, 2023-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi  gerçekleşti. 2023-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi, sabah oturumu başladı.

 

2023 KPSS ÖABT Oturumu Başladı… Sınavdan 15 dakika önce adayların binalara alımlar oldu.

2023 Kpss Öabt Oturumu Başladı

Oturum, 10.15’te başladı. Oturum kapsamında, ilköğretim matematik, fen bilimleri, matematik (lise), fizik, kimya öğretmenlikleri testlerinde süre, 75 soru için 150 dakika oldu.

2023 Kpss Öabt Oturumu Başladı

Ayrıca Türkçe, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, rehberlik, beden eğitimi, okul öncesi, İngilizce ve sınıf öğretmenliği testlerinde ise adayların 75 soruyu yanıtlamaları için 120 dakika süre verdiler.

2023 Kpss Öabt Oturumu Başladı

2023-KPSS ÖABT’nin sabah oturumu 12.45’te sona erecek.

2023 Kpss Öabt Oturumu Başladı

Son olarak, ÖABT’nin öğleden sonra İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı gerçekleşecek. Gerçekleşecek, İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı ise saat 14.45’te başlayacak.
Dahası, 16.45’te sonra erecek.

2023 Kpss Öabt Oturumu Başladı

…2023 KPSS ÖABT Oturumu Başladı…

KPSS 2023 öabt ne demek?

2023-KPSS, sadece A Grubu Kadrolar ve Öğretmen Kadroları için yapılacaktır. Sınav, lisans düzeyindedir. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adayların, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları zorunludur.

2023 Kamu Personel Seçme Sınavı Öabt nedir?

ÖABT’nin açılımı Öğretmenlik Alan Bilgisi’dir. Bu sınava eğitim fakültesi ve fen edebiyat fakültesi mezunları girebilmektedir.

ÖABT Sınavına Kimler Katılım Sağlayacak?

Öğretmen adayları, KPSS ÖABT sınavına katılıyorlar. Millî Eğitim Bakanlığının öğretmen kadrolarına başvuracakların sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak ÖABT’ye girmeleri zorunludur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu