GündemEğitimİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

2023’de YKS Sınavı

2023 YKS Sınav Giriş Belgesi Açıklandı mı? Üniversite Sınav Giriş Yerleri Nasıl Öğrenilir? Soruların Cevapları Detayda…

 

 

2023’de YKS Sınavı… Takvime göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı bu yıl Haziran ayında gerçekleşecek. Sınava sayılı günler kaldı. Beraberinde, gözler TYT, AYT, YDT giriş yerleri için ÖSYM’den gelecek açıklamalarda.

YKS sınav giriş yerlerini açıkladılar. Üniversite sınavı, TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç ayrı oturumda gerçekleşecek. Üniversite sınavı bu yıl Haziran ayında gerçekleşecek. Sınav öncesi giriş yerleri belgesi https://ais.osym.gov.tr adresinden erişime açık olacak. Sınav gününe doğru üniversite adaylarının ÖSYM AİS ile YKS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı ziyareti sıklaştı.

Ekran
2023 YKS Sınavı Tarihi Ne Zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) toplam üç oturumda gerçekleşecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023 YKS) tarihlerini açıkladı. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, 2023 YKS sınavı 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleşecek. Beraberinde, sınav yerlerinin en geç 7 Haziran tarihine kadar açıklanması söz konusu.

Temel Yeterlilik Testi (TYT): 17 Haziran 2023 tarihinde
Alan Yeterlilik Testleri (AYT): 18 Haziran 2023 tarihinde ve sabah oturumunda
Yabancı Dil Testi (YDT) ise 18 Haziran 2023 tarihinde ve öğleden sonra oturumunda uygulanacak.

Sınav Giriş Belgeleriyle İlgili Uyarılar
  • Adaylar, sınava giriş belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez.
  • Sınava giriş belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır.
  • Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır.
  • Sınava giriş belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.
  • Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait sınava giriş belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır.
  • Sınavın ilgili oturumuna ait sınava giriş belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır.
Sinav 2
4 İlde YKS Gerçekleşmeyecek

Ayrıca, ÖSYM’den yapılan açıklamada, “Depremlerin yaşandığı Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) olmayacak. Adaylar istedikleri illeri tercih edip sınava girecek” dedi.

…2023’de YKS Sınavı..

Daha fazla haber için tıklayınız…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu