GündemTürkiye Gündemi

2024 Bütçe Görüşmeleri Yarın Başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bu hafta 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri için yoğun mesaiye hazırlanıyor. Bütçe maratonu yarın Genel Kurul'da başlıyor.

2024 Bütçe Görüşmeleri Yarın Başlıyor

Bu Hafta Meclisin Gundemi Emekli Maasi Olacak
2024 Bütçe Görüşmeleri Yarın Başlıyor

14 Gün Sürecek

Görüşmeler, kamu kurum ve kuruluşlarının bütçelerinin ele alınmasıyla başlayacak. 14 gün boyunca sürecek olan bu yoğun mesai, Genel Kurul’un kararlı bir şekilde 24 Aralık’a kadar devam etmesi bekleniyor.

10 Turda Ele Alınacak

Müzakereler, toplamda 10 turda ele alınacak ve ilk gün, hükümet ve siyasi parti grupları adına konuşmalarla başlayacak. Cumhurbaşkanlığı bütçesini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz sunacak.

Parti Gruplarının 60 dakikalık Konuşma Süresi Olacak

AK Parti adına Grup Başkanı Abdullah Güler ve Genel Başkan Vekili Efkan Ala, CHP adına Genel Başkan Özgür Özel, MHP adına Grup Başkan Vekilleri Erkan Akçay ve Levent Bülbül, İyi Parti adına Grup Başkanı Koray Aydın ile İzmir Milletvekili Ümit Özlale ve Saadet Partisi adına Grup Başkan Vekili Bülent Kaya ile İstanbul Milletvekili Selim Temurci’nin kürsüde olması bekleniyor. Parti grupları ve hükümetin toplamda 60 dakikalık konuşma süresi olacak.

2 Haftalık Görüşme Planı

Genel Kurul’daki bütçe maratonunun ilk haftasında 12 bakanlığın bütçesi görüşülecek, ikinci haftada ise 5 bakanlık ile Cumhurbaşkanlığı bütçesi ele alınacak. Görüşmeler sırasında ilgili bakanlar da Genel Kurul’da hazır bulunacak. Meclis’e ziyaretçi alınmayacak: 11-24 Aralık tarihleri arasında Genel Kurul’daki bütçe görüşmeleri sürecinde başka kanun gündeme alınmayacak, siyasi partilerin grup toplantıları yapılmayacak ve Meclis’e ziyaretçi alınmayacak.

Haber Merkezi

Balıkesir’in 2024 Yılı Bütçesi Belirlendi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu