Dünyadan Haberler

4 Milyon Kişi Gıda Kriziyle Karşı Karşıya!

İklim değişikliğinin tarım faaliyetlerini olumsuz etkilemesinin gıdaya erişimi de büyük ölçüde güçleştirdiği ifade edildi.

4 Milyon Kişi Gıda Kriziyle Karşı Karşıya!

Etiyopya’da yaklaşık 4 milyon kişinin gıda kriziyle karşı karşıya olduğu açıklandı. Birleşmiş Milletler (BM) Etiyopya Mukim Koordinatörlüğü ile Etiyopya Afet Risk Yönetimi Komisyonu, yetersiz yağışların gıda krizine neden olduğunu belirtti.

Etiyopya’nın dünyadaki en şiddetli gıda kriziyle karşı karşıya olduğu vurgulandı. İklim değişikliğinin tarım faaliyetlerini olumsuz etkilemesinin gıdaya erişimi de büyük ölçüde güçleştirdiği ifade edildi. Ülkedeki insani krizin acilen ele alınması gerektiği aktarılan açıklamada, 2022’de tekrarlanan kuraklık vakalarının Afar, Amhara, Tigray, Oromia, Güney ve Güneybatı bölgelerini etkilemeye devam ettiği kaydedildi.

4 Milyon Kişi Gıda Kriziyle Karşı Karşıya!

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ve Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Etiyopya’nın çatışmalardan en çok etkilenen Tigray bölgesine gönderilen yardımların önemli bir kısmının başka yerlere yönlendirildiğine dair iddiaların ardından Nisan 2023’te gıda yardımını askıya almıştı. USAID, milyonlarca insanın yardıma muhtaç olduğu Tigray’a gönderilen BM yardımlarının çalınıp pazarlarda satıldığına dair rapor yayımlamıştı.

 

Haber Merkezi

Almanya’da Grev Tren Seferlerini Durdurdu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu