YaşamBalıkesir Merhaba Blog Yazıları

5 Beden Birden İnceltiyor!

Sabah Türk kahvenizin içine 1 kaşık koyduğunuzda 5 beden birden inceltiyor! Zayıflamanın anahtarı o içecekte...

5 Beden Birden İnceltiyor!

Zayıflamak çoğu birey için zorlayıcı olabilir. İstikrarlı ve düzenli olarak sağlıklı beslenme ile egzersizin birlikte yapılması önemlidir. Ancak kilo verme sürecinde tüketeceğiniz belirli besinler bu dönemi kolaylaştırabilir ve hızlandırabilir.

Faydaları üzerinde çoğu uzmanın hemfikir olduğu Türk kahvesinin içerisine ekleyeceğiniz bir malzeme kısa sürede belirgin kilo kayıpları sağlayabilir.

ZAYIFLAMANIN ANAHTARI O İÇECEK

Tarçınlı Türk kahvesi yapımı oldukça basittir. Tek yapmanız gereken şeker ile tarçının yerini değiştirmek.

1 kahve bardağı suyu cezvenin içerisine alıp içine de 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi ve 1 çay kaşığı tarçın eklemeniz yeterlidir.

Ardından ocakta kısık ateşte köpürene kadar pişirip soğumadan bardağa alarak tüketebilirsiniz. Bu sayede hem metabolizmanızı hızlandıracak hem de kan şekerinizde oluşacak ani dalgalanmaların önüne geçebileceksiniz.

Kilo Verdiren Tarçınlı Türk Kahvesi

ZENGİN BİR ANTİOKSİDAN KAYNAĞI

Antioksidan denildiğinde ilk akla gelen belirli meyve ve sebzeler olsa da tarçın da yüksek miktarda antioksidan içeren gıdalardan biridir. İçerdiği bu yüksek antioksidan miktarı nedeniyle tüketilmesi önerilir.

İŞTAHI KAPATIYOR

Kilo verme sürecinde iştahınızı azaltmak adına kahve tüketimi etkili bir yöntemdir. Ancak tarçın ekleyerek bu etkiyi daha da artırmanız mümkündür.

Vücuttaki insülini stabil hale getirerek ani kan şekeri dalgalanmalarını engelleyeceğinden tarçın İştahın da kapanmasına yardımcı olur.

KAN ŞEKERİNİ DENGELİYOR

Kahvenizi şekerli içmeyi seviyorsanız şeker yerine tarçın sizin için de ideal bir tercih olacaktır. Şekerin size vereceği zararlı etkileri ve fazladan kaloriyi engelleyebileceği gibi tatlı hissini de verecektir.

Kilo Verdiren Tarçınlı Türk Kahvesi

Kahve içerken içerisine tarçın eklemek daha lezzetli bir tat almanıza yardımcı olacaktır. Bu sayede şeker kullanmadan daha sağlıklı bir şekilde tüketilebilir. Dilerseniz toz tarçını kahvenizi yaparken içerisine ekleyebilir ya da çubuk formunda olanlarını içine katın, her iki şekilde de aynı lezzeti katacaktır.

Sadece tarçını koklamanın bile beynin bilgileri işleme becerilerini geliştirmeye yardımcı olduğu be sindirimi kolaylaştırdığı bilinmektedir.
Ayrıca tarçınlı Türk kahvesinin detayları için bu içeriğimize göz atın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu