GündemDünyadan HaberlerEğitim

53’NCÜ YILDA TEV’DENGENÇLERE …

“Türkiye’nin her yerinde eğitim almak isteyen gençlerimizin 53 yıldır yanındayız”

TEV Balıkesir Şube Başkanı Jale Bayraktar TEV Balıkesir şubesi olarak 2019 yılının yoğun geçtiğini ve verimli bir yıl olduğunu söyledi.

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı yarım asrı geride bıraktık diyerek eğitim ve gençlerin önemine değindiği konuşmasında şunları söyledi: “52.yılı geride bırakarak 53.yıla girmiş bulunuyoruz. Türkiye’de eğitim görmek isteyen fakat eğitim için imkânı olmayan arkadaşlarımızı Türkiye’nin her yerinde ki gençlere yetişmek için 53 yıldır bu kuruluş çalışmakta. Bir vakıf için önemli diye düşünüyorum.250 bin civarın da burs verdik.2 bin civarında yurtdışında da burslu öğrencilerimiz var. TEV Desteği ile dünyanın çeşitli yerlerinde eğitimlerini gören 200 gencimiz var. Singapur’dan, İspanyadan Fransa’ya uzanan bir kuşak içinde eğitimlerine devam ediyorlar.”

“NÜFUS BÜYÜYOR OKUMAK İSTEYENLERDE BÜYÜYOR BAĞIŞLARINIZ SON DERECE ÖNEMLİ”

“Gençlerin eğitimine destek olmanın yanında Türkiye’nin 30 yerinde Anadolu Lisesi bir proje lisesi olarak bir okul kurmuş ve Milli Eğitimin hizmetine ve Türk Eğitiminin hizmetine sunmuştur. Gittikçe genişleyen 3 kız yurdu ile İstanbul, Ankara ve Trabzon da vazife vermeye devam etmektedir. Aile gittikçe büyüyor, genişliyor. TEVİTÖL okulumuz özel bir okul. Türk Eğitim Vakfı tarafından Gebze’de yürütülüyor. Normal eğitimin ötesinde bir çalışma yapan okulumuzdur. Balıkesirli öğrencilerimizde bunların içinde var ve artmakta. 1985 yılında kurulmuş olan TEV Balıkesir 35 yıldır bu bölgenin gençlerine hizmet veriyor.53 yılın 35 yılında Balıkesir aktif olarak hizmet veriyor. Balıkesir 30bin civarında burs verdi vermeyi de sürdürüyor. Balıkesir özelinde 6bin burs verilmiş. Şuanda 200’e yakın gencimiz Balıkesir ili içinde TEV Bursları ile eğitimlerine devam etmektedirler. Vakıfların yaptığı çalışmaların yeni yıla girdiğimiz haftalar içinde sizlere hep sunmaya çalışıyoruz. Tüm Vakıflar önemli ama çocuk ve çevre konusunda çalışan arkadaşlarımız da bu kuvvetli vatana hizmet verdiklerini ifade etmek istiyorum. Kendinizi yakın bulduğunuz vakıflara bağışta bulunmanızı istiyorum. Vakıf çalışmaları halkın gösterdiği desteğin yanında kamuoyuna “önemli” diyen çalışmaları gösteriyor.”

Yırcalı konuşmasında, “TEV 30 Bin müracaat var 2bin burs veriyoruz. Ekonomik meseleleri hepimiz biliyoruz. Yarın daha çok üniversite müracaatları olduğunda bizim 2 bin de kalmamamız lazım. Bu sayılar bu işin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bu bir ihtiyaç. Nüfus büyüyor okumak isteyenler büyüyor. Değerlendirmelerinizi de buna göre yapmanızı rica ediyorum ”dedi. Fatma Kara’nın Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu