GündemDünyadan Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

5’inci Edremit Kitap Fuarı Başladı

5’inci Edremit Kitap Fuarı Başladı

 

Edremit’te “Ölmez ağacın gölgesinde” adıyla yazar Sabahattin Ali anısına düzenlenen 5’inci Edremit Kitap Fuarı başladı.

 

Fuar 9 gün boyunca açık olacak

Edremit Belediyesince Altınkum Mahallesi belediye tesislerinde gerçekleştirilen fuarın açılışına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, burada yaptığı konuşmada, Akın, “Bizler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatları olarak asla umutsuzluğa kapılmadık. Asla ve asla umutsuzluk bizim yüreğimizde, kanımızda, ciğerimizde, bedenimizde yok.” Dedi. Akın MERHABA’ya yaptığı açıklamada “5.Edremit Kitap Fuarının açılışını, PM Üyemiz, İl Başkanlarımız, İlçe Başkanlarımız, İl ve İlçe yöneticilerimiz, Belediye Başkanlarımız, Milletvekillerimiz ve Edremit’li vatandaşlarımızla birlikte gerçekleştirdik. Başta Belediye Başkanımız Selman Hasan Arslan’a, Belediye yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ”dedi. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ise 9 gün sürecek kitap fuarında 60 yayınevinin stant açtığını, 40 söyleşinin yapılacağını ve 200 yazarın okurlarıyla buluşacağını söyledi.

 

299191731 608299523985547 8203138961231952016 N

 

Kongar “Başka Dahi Yok”

Öte yandan fuarın onur konukları arasında olan Prof. Dr. Emre Kongar, 5. Edremit Kitap Fuarı’nda okurlarıyla göz göze, gönül gönüle bir söyleşi gerçekleştirdi. “Türkiye’nin önündeki ilk adım karanlıktan kurtulmaktır. Karanlıktan kurtulmak adına atılacak adımlara engel olacak her hareket aydınlığa ihanettir” diyen Kongar, bütün sorunlarımızı aydınlıkta tartışarak çözeceğimizi belirtti.“Mustafa Kemal Atatürk Anadolu’da insanlık tarihini terse çeviren bir dahidir. Başka dahi de yoktur.” diyerek aydınlık yarınlar için atılacak her adımın önemini vurguladı.

Aydınlığa Doğru Bir Adım İleri…

Prof. Dr. Emre Kongar ,yazılı kültürün efendisi olan insanoğlunun, elektronik ve dijital kültürün kölesi olmak gibi bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu, bu noktada kitapların hayatımızdaki öneminin altını çizdi. Bu anlamda Edremit Kitap Fuarı’nın özgürlük için, adalet için, kadın hakları için Edremit’in ileriye doğru, aydınlığa doğru bir adım olduğunu belirten Kongar, Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’a, fuarda emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkür ederek söyleşisini bitirdi. Ardından kitaplarını imzalamak üzere okurlarıyla buluştu. HABER: NURSİMA AKYÜREK

 

298556574 608299447318888 1009625326255807668 N

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu