İlçe HaberleriGündem

GENÇLER ADETA KÜKREDİ ‘‘BURADA’’

ÖYLE BİR KONUŞTU Kİ…

‘30 Ağustos Zafer Bayramı’ kutlamaları ve ‘Mustafa Kemal Atatürk Sosyal tesisleri’nin açılışı coşkulu bir kutlama ile yapıldı.

GENÇLER ADETA KÜKREDİ ‘‘BURADA’’ 

Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç Hacıhüseyinler mahallesinde örnek olan bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Sanatçı Ahmet Şafak’ın vatan, millet ve bayrak vurguları ile söylediği şarkılara eşlik eden gençler mahalleyi şölen alanına çevirirken, Başkan Osman Kılıç’ın Türk büyükleri ve şehitler adına yaptığı yoklama, tüyleri diken diken etti ve konuşması ayakta alkışlandı.

TEMELİMİZ SAĞLAM

Başkan Kılıç , 15 Temmuzda vatanı için şehadete koşan Ömer Halisdemir, Fethi Sekin bu meydanda mıdır? Adını bile bilmediğimiz vatan topraklarını bizlere vatan yapmak için şehit olan kahramanlar burada mıdır? Dumlupınarda tarihi değiştiren Mustafa Kemal ve silah arkadaşları burada mıdır diyerek coşku yarattı ve yurdun dört bir yanını vatan yapan tüm şehitleri andı.

 

COŞAN VE COŞTURAN ETKİNLİK

Balya Hacıhüseyin mahallesinde Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç tarafından düzenlenen açılış ve kutlama etkinlikleri büyük ilgi gördü. Belediye tarafından yapımı tamamlanan Mustafa Kemal Atatürk Sosyal Tesislerinin açılış töreni ve 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri bir arada yapıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı Ahmet Şafak konseri ile coşkuyla kutlandı. Kutlamaya MHP il Başkanı Suat Par CHP Balya İlçe Başkanı Gülay Dayıcan,ve Balyalılarla birlikte Balıkesirden de büyük bir katılımın olduğu gözlendi.

GÖNLÜMÜZDE VATAN GERİSİ TEFERRUAT

Yüce Türk tarihinde büyük önem taşıyan, ecdadımızın bizlere büyük bir ibret abidesi olarak miras bıraktığı 30 Ağustos zaferinin 95’inci yıldönümünde bizleri kavuşturan cenabı Allaha şükürler olsun sözleriyle konuşmasına başlayan Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, ‘Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başkomutanlığını yaptığı ve yüce Türk Milletinin mensuplarından oluşan Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan Dumlupınar meydan muharebesinin Türk tarihindeki önemini ‘ ‘ulusal tarihimiz çok zaferlerle doludur ama Türk ulusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçla, yalnız bizim tarihimize değil Dünya tarihine kesin bir akım vermekte etkili bir başka meydan savaşı hatırlamıyorum. Türk Devletinin genç Türkiye Cumhuriyetinin temeli burada sağlamlaştırılmış ölümsüz yaşayışı burada taçlandırılmıştır. Burada akan Türk kanları, göklerde uçuşan şehitlerimizin ruhları Cumhuriyetimizin koruyucularıdır. ’dedi ve 30 Ağustos’un zaferini anlattı. Kuvayi Milliye topraklarında önemli bir tarihe sahip Balya ilçesinde Hacıhüseyin mahallesinde Balyalılarla birarada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Kılıç gönlümüzde taşıdığımız bir sevda var bu sevdanın adı vatan gerisi teferruat’ şeklinde konuştu.

MAKAM DEĞİL VATAN AŞKI

Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç’ın yaptığı konuşma Hacıhüseyin mahallesinde pür dikkat dinlendi. Başkan Kılıç vatan sevdasını elzem sözlerle açıklarken okunan ezandan verilen son salaya kadar aldığımız nefes, yediğimiz helal lokma, sıcak ana kucağı ve milli namusumuzun simgesidir vatan diyerek geçmişin şanlı zaferlerle dolu olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Kılıç öyle bir yoklama yaptı ki Balyalılar adeta şahlandı. Balya Belediye Başkanı Kılıç,Toprak, vatan, millet vurgusunu yaptığı konuşmasında zaferle sonuçlanan ve şehitlerin ruhuyla yaşayan, dalgalanan al bayrağımızda yoklama sırasında hafif esen rüzgarda bile şanlı dalgalanışını meydanda gösterdi. Kılıç’ın konuşmasından bir bölüm şöyle; ‘ Osmanlı imparatorluğunu kurarak yüzyıllarca Haçlılara dünyayı dar eden, adaleti götüren Dünyaya üç hilalin mührünü vuran şanlı Ertuğrul Gazi buradamıdır. Osman Gazi bu meydandamıdır. İstanbulu Bizansın başına yıkan Fatih Sultan Mehmet Han buradamıdır. Çanakkale’de Türk tarihini sırtına alan Seyit Onbaşı burada mıdır. İzmir’de düşmana ilk kurşunu atan Hasan Tahsin buradamıdır.19 Mayısta Samsuna çıkan Dumlupınarda tarihi değiştiren Mustafa Kemal Ve Silah Arkadaşları buradamıdır. Adını bile bilmediğimiz bizlere yaşadığımız toprakları vatan yapmak için şehit olan milyonlarca isimsiz kahramanlar buradamıdır.15 Temmuzda vatanı için şehadete koşan Ömer Halis Demir, Fethi Sekin bu meydandamıdır. Çanakkale’de vatanı için can veren 15’lik Koçyiğitler bugün şehadete koşan Eren Bülbül buradamıdır.Evet tarih boyunca sayısız destan yazan ecdadımızın temiz ruhları bugün burada bizimledir.Hepsi birer Fatihtir,Yavuzdur,Hilaldir Bayraktır’sözleriyle Başkan Kılıç ayakta alkışlandı ve ‘‘burada’’  yanıtlarıyla tüyleri diken diken eden gençlerin cevapları adeta Türk Milletinin canlı dipdiri ruhunu yineledi ve kutlama programındaki meydanda yeniden dirilişi hatırlattı, yaşattı. Haber:Kamil Akyürek Foto: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu