GündemEğitim

Misafir Öğrenciler Müzeyi gezdiler

“Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında, Adıyaman’dan Balıkesir’e gelen 188 öğrenci, çeşitli etkinliklere katıldı. Öğrencilere Rehber eşliğinde Balıkesir tanıtıldı. Öğrencilerin son durağı Kuvva- ı Milliye Müzesi oldu

 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ildeki 15 yaş ve altı 50 bin katılımcı öğrencinin Türkiye’nin farklı şehirlerini ziyaret etmesine amaçlayan ‘Biz Anadoluyuz Projesi’ kapsamında Adıyaman’dan gelen 188 öğrenci’ye ev sahipliği yapıyoruz.

İller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılmasının hedeflendiği proje kapsamında Balıkesir’e gelen  öğrenci grubu, Cumartesi günü Kuvva-ı Milliye Müzesini Rehber eşliğinde gezdi. Müzede bulunan eserler hakkında bildi aldılar.

Öğrenciler, önceki gün de Ayvalık’a gelmiş, Cunda Adası’ndaki Necdet Kent Kütüphanesi ile Mustafa Koç Müzesi’ni gezmişti.

Adıyamanlı 180 öğrenciler, gezinin son günü Havran’da Koca Seyit Onbaşı’nın anıtını ziyaret edip, öğle yemeğinin ardından da uçakla Adıyaman’a dönecekleri öğrenildi.

Öğrenciler, Kuvva-ı Milliye Müzesinde bulunan eserlerden çok etkilendiklerini, Kuvva- ı Milliye şehri Balıkesir’de olmaktan da çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Misafir Öğrenciler, Müzede fotoğraf çektirerek, bu anılarını ebedileştirdiler.

 

Başarılı öğrenciler, ödüllendirildi

 

Adıyamanlı öğrencilerin Balıkesir’e gelmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, yaptığı açıklamada,  “Bakanlığımızın 180 günlük ‘Biz Anadoluyuz Projesi’ kapsamında bugün Adıyaman’dan Balıkesirimize 188 öğrenci ve 6 öğretmenimizi ağırlıyoruz. Bu projeyle amaçlanan; kültürler arası etkileşimi sağlanmasıdır. Hayatı boyunca kendi bulunduğu ilin dışına çıkmamış, uçağa binmemiş maddi durumu yerinde olmayan başarılı öğrencilerin diğer illerle kaynaşmasını, oradaki kültürleri tanımasını sağlamak. Bu amaçla Öğrencileri Edremit Koca Seyit Havalimanı’nda karşıladık. Onları en iyi şekilde misafir etmeye ve Balıkesirimizi onlara en iyi şekilde anlatamaya çalışacağız” demişti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu