GündemÖzel Haberler

Muhtar Karabulut’tan “Bisiklete Binin” Çağrısı

Bu Haftaki Muhtar konuğumuz, son dönemde verdiği nüfus göçü ile dikkat çeken Adnan Menderes Mahallesi’nin Muhtarı Celal Karabulut oldu. Karabulut ile Mahallenin sorunlarını mahalle sakinlerinin beklentilerini konuştuk. Karabulut’un bir diğer özelliği ise 17 yıldır her yıl düzenli olarak Mahallesinde ödüllü bisiklet yarışları düzenlemesi. Karabulut, konuşmasında Mahallesine Resmi Kurumların ve yatırımcıların gelmesini istedi. Adnan Menderes Mahallesinde 5 bin 850 konutta 14 bin nüfus yaşıyor. Karabulut, Mahalle gençlerinin dışa, Üniversiteye gitmesi sonucu, nüfus göçü verdiğini, bu nedenle yaklaşık 9 bin kişinin Mahalleden ayrıldığını söyledi.

Karabulut, isteklerini sıraladı

Adnan Menderes Mahallesinin, gecekonduyu önlemek için yerleşim yeri olarak yapıldığını hatırlatan Karabulut, Özellikle kışın yağan yağmurun, uzun süre Cadde ve sokaklarda kaldığını, bu durumunda yaşamı olumsuz yönde etkilediğini ifade ederek, Caddelere drenaj kanalları yapılmasını istedi. Kış aylarında yağan kar sonucu cadde ve sokaklarda gizli buzlanma olduğunu, bu durumunda yaya ve sürücülerin yaşamını zorlaştırdığını dile getiren Karabulut Adnan Menderes Mahallesinin, dik yamaçta kurulu bir yerleşim yeri olduğunu söyledi.

 

Değirmen Kafe, Mahalleye hareket getirecek

 

Muhtar Karabulut, Mahallesinde çok az hırsızlık olayı olduğunu söyledi. Mahallede 5-6  Mülteci ailenin yaşadığını belirtti. Mahallede bulunan Değirmen Kafenin Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ettirildiğini, Değirmen Kafe hizmete girdiğinde, Mahalleye hareket getireceğini ifade eden Karabulut, Adnan Menderes Mahallesinin imar açısından bahçeli nizam olması sebebiyle, yaz kış hava sirkilasyonu olduğunu belirtti.

Enerji hatları, yer altına alınsın

Muhtar Karabulut, açıklamasında Mahallede bulunan enerji nakil hatlarının özellikle kış aylarında olumsuzluklara neden olduğunu ifade ederek, yeraltına alınmasını istedi.

Resmi Dairelerin gelmesini istedi

Mahallesinde yeşil alan, çocuk oyun parkının yeterli olduğunu dile getiren Karabulut, bir isteğini de şöyle dile getirdi: “Mahallede insan sirkilasyonunun artması için Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Adnan Menderes Mahallesine gelmesini istiyorum. Mahallede oto park sorunu yok. Ayrıca Mahallede arsa var. Yatırımcılardan bu arsalara yatırım yapmalarını bekliyorum.”

 

Mahalleli yatırım istiyor

 

  1. dönemdir Adnan Menderes Mahallesi Muhtarlığını sürdüren Celal Karabulut, Mahalle sakinlerinin, Mahalleye yatırım istediğini söyledi. Adnan Menderes Mahallesine Aile Yaşam ve Spor Merkezi yapılmasını da talep eden Karabulut, Mahallede düzenli Pazar kurulduğunu, çöplerin haftada iki kez düzenli olarak toplandığını ifade etti.

Adnan Menderes Mahallesinde ulaşım sorununun olmadığını anlatan Karabulut, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat edeceklere de yardımcı olduğunu söyledi.

 

Bisiklet yolu yapılsın

Muhtar Karabulut’un, bir özelliği de tam 17 yıldır düzenli ödüllü bisiklet yarışması düzenlemesi. Mahallesine bisiklet yolu yapılmasını isteyen Karabulut, bisiklet yarışmalarının artık Karesi Belediyesi öncülüğünde yapıldığını ifade ederek, yarışlara katkı sağlayan Belediyelere, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğüne ve destek verenlere teşekkür etti.

 

Bisiklet kullanın

Karabulut, açıklamasında vatandaşlara bisiklet kullanmayı önerdi. Bisiklet kullanımının, insan sağlığına yarar sağlayacağını anlatan Karabulut, çevre temizliği içinde katkı sağlayacağını ifade etti. Araçların, hava kirliliğine neden olduğunu hatırlatan Karabulut, “Ülkemizde bisiklet kullanım oranı yüzde 6. Bu oranın yükselmesi gerekiyor” dedi.

Gençlerin bisiklet kullanmaları için özendirilmesi gerektiğini ifade eden Karabulut, her yıl düzenlediği bisiklet yarışları sonrası 5 bin kişiye pilav hayrı düzenlediğini belirtti.

Gençlere öneriler

Karabulut, gençlere şu önerilerde bulundu: “Okuyun. En az bir yabancı dil öğrenin. Teknolojiyi yakından takip edin. Bisiklete binin. Spor yapın. Vatan millet sevginizi daim tutun. Büyüklerinizi arayın, sorun, saygılı olun. Madde bağımlığından uzak durun. İyi arkadaşlar edinin.” Kamil Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu