GündemÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

CHP’DEN ERDOĞAN’A ELEŞTİRİ UĞUR’A “DİREN” MESAJLARI

 

Pazartesi günü basın açıklamasıyla kararını bildireceğini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, basının dışarıya çıkartıldığı bölümde meclis üyeleriyle dertleşti. Bir çok meclis üyesinin kayıt yaptığı o konuşmalarda, AK Partili Uğur’a destek ve gaz veren CHP’liler istifaya direnme çağrısı yaptı.

 

MAHŞER GÜNÜ KİMSENİN KİMSEYE FAYDASI YOK

Balıkesir Büyükşehir Meclisini aile olarak tanımlayan Edip Uğur, çeşitli partilerden seçilerek geldikleri meclis çatısı altında üç yıl yedi ay Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak; Yeni kurulan belediyenin zorluklarından bahisle bu süreçte yaptığı icraatları hatırlattı. Son dönemde kendisiyle ilgili gelişmelere değinen Uğur, Avlu’nun 2. Etap temel atma törenindeki konuşmada ‘Kıyamet koparken de olsa elinizdeki fidanı mutlaka dikin’ sözüne değindi ve kıyametin kopmasıyla mahşerde yaşananlara örnek verdi. Mahşer kurallarında, “Ağanın oğlu da kızın kızı da babanın kardeşi de, kimsenin kimseye faydası yok. Siyasette de böyle. Zor günlerde mahşer kuralları geçerlidir.” diyen Uğur, kendisine değişik tekliflerle gelenler olduğunu, ancak bu sürecin üstesinden gelecek güçte olduğunu belirtti.

UĞUR:HAKKIMDA YAZILANLAR HEYECAN VERİYOR

Hiç kimseden destek beklemediğinin altını çizen Başkan Uğur, suyun mecrasını bulacağını söyledi. İtibar için var olduğunu ve halkta itibarı olanın karşılığını alacağını belirten Uğur, bir itibar uzmanının ‘En itibarsız kesim belediyeler ve millet meclisi. Senin yani beklentin ne?’ sorusuna; “Benim beklentim 50 yıl sonra 60 yıl sonra gelsin birisi ‘Belediye başkanı şu köprüyü yapmış’ desin. Yani kubbede bir hoş seda bırakmak bütün mesele. Yani illa koltuktur şu bu. Bunlara da ihtiyacı olan kimseler değiliz. Tabi hakkımızda çok spekülasyon çıktı. Bir taraftan da heyecanlı oluyor. Çok renkli oluyor. Yani bütün mesele kubbede hoş seda bırakabilmekte.” cevabını verdiğini söyledi.

UĞUR: BALIKESİR’DE HANCIYIM, AYRILMAYACAĞIM

Basına, şifaen kapalı bölümde meclis üyeleriyle sohbet etmeyi hedeflediğini ve varsa kendilerinin de sorularını yada söyleyeceklerini dinlemek istediğini belirten Başkan Edip Uğur, Pazartesi günü basın toplantısı yapacağını, istifa istemi gündemini takip eden basının her söylediğini televizyonlara aktardığını ve artık Pazartesi günü kesin kararını açıklayacağını belirtti. Ülkenin ve Balıkesir’in zarar görmesini istemediğini vurgulayan Edip Uğur meclis üyelerine teşekkür ederken bundan sonra da Balıkesir’de hancı olarak kalacağını, evinin barkının olduğu Balıkesir’den ayrılmayacağını söyledi.

ZAMAN HER ŞEYİ EN İYİ ŞEKİLDE ÇÖZER

Panik yapmadığını ve rahat olduğunu dile getiren Uğur, sağlığı ve sıhhatinin yerinde olduğuna vurgu yapıp geriye kalanların teferruat olduğunu ifade ettikten sonra “ Dünyada her şey insanın başına gelir. O yüzden halkın dediği olur. Zorlamayla, ‘Ben böyle yaptım’ demekle de bu işler olmuyor. Zaman her şeyi en iyi şekilde çözer ve gösterir. Ben sizi meclis toplantısından sonra biraz beklettim. “ dedikten sonra “Sizlerin benden bir sorusu bir tavsiyesi varsa dinleyelim.” Şeklinde sözü meclise bıraktı.

ERDOĞAN MİLLİ İRADEYİ KENDİ İRADESİ SANIYOR

Meclis toplantısı sonrasında veda içerikli konuşmanın kendilerine üzüntü verdiğini dile getiren CHP’li Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, belediye başkanlarının istifaya zorlanması, Türkiye gündeminde önemli bir gündem oluşturarak sürekli konuşulması ve istifa isteminin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’u da kapsamasından duyduğu üzüntüyü belirtti. İstifa isteminin  parti içi bir tasarruf gibi topluma sunulmasına anlam veremeyen Mirza, Türkiye’yi meşgul eden konunun parti içi bir mesele olmadığını söyledi. Belediye başkanlarının istifaya zorlandığını hatırlatan CHP’li Mirza :” Oysa en çok milli irade lafını ağzına alan sayın liderler milli iradeyi sadece kendi iradesi zannediyor. Balıkesir’in iradesini, Bandırma’nın iradesini, Edremit’in iradesini, o ilin, o ilçenin iradesi olarak kabul etmiyor. Bunu doğru bulmuyoruz.” şeklinde konuştu.

CHP’Lİ MİRZA UĞUR’A İSTİFA DAYATMASI,ERDOĞAN’IN TEK ADAM REJİMİNİN KÖTÜ ÖRNEĞİ

İstifaya zorlamayı insani ve ahlaki bulmadığını, başkanlara yapılanın doğru ve adil olmadığını  söyleyen Mirza, AK Parti Genel Merkezi’nin aldığı kararın demokrasiye temayüllere uygun olmadığını belirtti.  Böyle bir yöntemi kabul etmediklerini ve “ istifa etmezlerse gereği yapılır” sözünü de tehdit ve şantaj olarak değerlendiren CHP’li Dursun Mirza, seçimle gelenin yasalara uymayan işler yapması ve belediyeyi, toplumu zarara uğrattıysa yargılanması gerektiğini savundu. CHP olarak gelişmelerden hoşnut olmadıklarını söyleyen Mirza, sevinmediklerini, kayıtsız şartsız halk iradesinin egemen olmasını, ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek, tek adam rejiminin ne kadar kötü olduğunu yaşayarak gördüklerini ifade etti.

CHP’Lİ SARI “İSTİFA ETME CEZAEVİNE GİR DEMOKRASİ SEMBOLÜ OL

CHP’li Bandırma Belediye Başkanı’ndan sonra söz alan CHP’li Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’da, Anavatan Partisi’nden beri tanıdığı Edip Uğur’u sevip saydığını ancak belediye başkanlığı döneminde adil davranmadığını belirterek, Uğur’un bütün eserlerinin 50 sene 60 sene sonra yıkılıp yerine yenilerinin yapıla bilineceğini fakat, Allah’ın kendisine fırsat sunduğunu söyledi. Başkan Uğur’a, istifaya direnerek demokrasi adına sembol olmayı canı gönülden teklif eden Sarı,  ucunda cezaevine girmek bile olsa Türkiye’ye bırakacağı en güzel eserin istifa etmeme kararı olacağını belirtti. CHP’li Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı cezaevine girip çıkanların Cumhurbaşkanı, Başbakan olduğunu hatırlatarak Edip Uğur’u cesaretlendirdi.

İsmail Koca

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu